Dirigent Warno Ruting zoekt zangers M/V voor het Dorpskerstboom-projectkoor. Foto: Janneke Severs-Hilgeman
Dirigent Warno Ruting zoekt zangers M/V voor het Dorpskerstboom-projectkoor. Foto: Janneke Severs-Hilgeman (Foto: )

Linschoters m/v gezocht voor kerstkoor

  •   keer gelezen

Janneke Severs-Hilgeman


LINSCHOTEN - Met het naderen van december wordt door stichting Linschotens Belang (LiBel) alweer hard gewerkt aan het plaatsen, versieren en ontsteken van de Dorpskerstboom op het plein bij het dorpshuis.
Om de sfeer te verhogen tijdens de feestelijke ontsteking op vrijdag 9 december is door LiBel een beroep gedaan op de dirigenten Warno Ruting (diverse koren) en Vincent Verhage (muziekvereniging Linfano) om kerstliederen ten gehore te brengen. Om dat te realiseren willen de jeugdige dirigenten een projectkoor samenstellen van tenminste 40 personen die samen met de muziekvereniging zorgen voor kerstzang.

Ruting is laaiend enthousiast om met een nog samen te stellen neutraal koor, in tijd van vier repetities op vier zaterdagochtenden (van 9.30 tot 11.00 uur), vier kerstliederen in te studeren. “Linschoten is zoveel koren en dus zangers rijk. Dat moet te doen zijn”, vermoed Ruting. “We zoeken iedereen die kan zingen. Het liefst mannen en vrouwen die al eerder op een koor zitten of zaten, want we gaan ook echt verschillende partijen instuderen. Omdat er, als het weer meezit, buiten gezongen gaat worden in samenwerking met Linfano is het natuurlijk wel de bedoeling dat het koor goed te horen is. Ik zie het als een uitdaging en hoop de Linschoters ook!” Aanmelden: warnoruting@hotmail.com of 06-29 45 85 88.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten