Foto: Floor Lemmers
Foto: Floor Lemmers (Foto: )

IJFC Vrouwen 1 tevreden met gelijk spel

  •   keer gelezen

Het viel niet mee voor trainer Marcel van den IJssel. De selectie wordt geteisterd door blessures en op de wedstrijddag kwam er onverwachts nog een bij daar Petra Verbeek, tijdens het fluiten van een jeugdwedstrijdje bij IJFC, een spierscheuring opliep en ook niet inzetbaar was. En dat met een pittig duel op de rol, tegen een van de koplopers, Reiger Boys, uit Heerhugowaard.


Maar IJFC VR1 heeft vaker voor hete vuren gestaan en weet door de resultaten de afgelopen weken dat ze zich kan meten aan de top van de 1ste klasse.

En zo werd er ook gestart, zonder schroom en al snel ging het spel snel op en neer. Zowel IJFC als Reiger Boys speelden aanvallend en konden beide in de beginfase al tot doelpogingen komen. Voor IJFC had Malissa Klein, na 5 minuten een grote kans maar ze had net te veel tijd nodig om tot schieten te komen waardoor ze teveel gehinderd kon worden om in te schieten. Reiger Boys had daarna twee grote kansen op rij. In de 8ste minuut kwam Reiger Boys gemakkelijk in balbezit door slecht wegwerken maar het schot kon door Tamara Kamps spectaculair gehouden worden. Daarna nog een paar pogingen waar Tamara wedreom goed werk verrichte o.a. door een vrije trap over te tikken.

De laatste fase van de eerste helft was voor IJFC. Een prachtig schot van Malissa kwam via de onderkant van de lat terug het veld in. Uit een corner werd door Laura Gaasenbeek ingeschoten maar het schot werd nog net gekeerd en de rebound van Jaleesa Ruis ging langs de verkeerde kant van de paal.

Na de thee was het weer IJFC die brutaal begon maar echt grote uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Na enige tijd kwam Reiger Boys meer op dreef en werd gevaarlijker. Een doorbraak van een van de Reiger Boys speelsters dreigde te worden omgezet in een doelpunt maar de bal ging naast. Snel gevolgd door een aanval over rechts maar de voorzet daaruit ging, tot opluchting van alle IJFC-ers, voorlangs zonder dat er een Reiger Boys schoen tegenaan kon tikken.

Germaine de Randamie maakte haar debuut in VR1 en kwam de laatste 20 minuten de voorhoede versterken. Maar er werd ook verdedigend wat van haar verwacht want de laatste fase was het vooral Reiger Boys die gevaarlijk waren maar met goed verdedigen van allen en keepster Tamara die zeer attent bleef, konden ze niet tot scoren komen.

Na het laatste signaal van de scheidsrechter kon de conclusie getrokken worden dat het ene gelijke spel het andere niet is.
Vorige week had er voor IJFC meer ingezeten en deze week was dit het hoogst haalbare. Volgende week met wat meer fitte speelsters tegen de hekkensluiter Unicum (Lelystad).

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten