Foto:

Het is herfst!

  •   keer gelezen

En de blaadjes vallen van de bomen…Hoewel ik een waar zomermens ben (ik ben kwart Indisch en zie mezelf daarom als warmbloedig wezen, ik heb zonnestralen nodig om op te leven) is mijn tweede favoriete seizoen de herfst. Na een warme zomer graag, dat wel. Ik vind het heerlijk als de dagen korter worden en je je dekbed weer uit de kast kunt halen. Buiten wordt het fris en je moet je zeker in de ochtend weer goed inpakken tegen de kou. Sjaal om, winterjas uit de mottenballen en warme laarzen om het gure weer te trotseren.


Toen ik nog honden had ging ik het liefst in de herfst naar het bos. Er is dan zoveel te zien, beestjes, paddenstoelen, de blaadjes die goud kleuren en in grote hopen op het pad liggen.

Van die gure zondagen waarop niks hoeft

Ik ben 32 maar ik vind het nog altijd geweldig leuk om met mijn laarzen de blaadjes de lucht in te schoppen. Na zo’n wandeling ben je helemaal verkleumd, maar dat is niet erg. Je gaat naar huis, steekt de kaarsjes aan en maakt een lekkere kop thee, of beter nog chocolademelk met slagroom, om je handen aan op te warmen. Buiten wordt het al donker maar je zit lekker warm binnen, in de gezelligheid.

Of de gure, regenachtige zondagen waarop niks hoeft. Je loopt de hele dag in je warme trui met joggingbroek, sloffen aan. Een goed boek lezen, Netflixen of een spelletje spelen.

En uiteraard is het weer tijd voor stoofpotten! Liefst eind van de ochtend al een pan vullen met de nodige ingrediënten, zodat in de loop van de middag je huis heerlijk ruikt naar laurier, rundvlees en koekkruiden (jawel! Dat moet u echt eens proberen in de stoofpot!)
Okee, het is vervelend als je in een hoosbui terecht komt op weg naar je werk. Maar op weg naar huis? Heerlijk! Thuis de natte spullen afstropen en een zalige hete douche nemen. In je warme bed kruipen, beschut tegen de kou. Ik kan wel eeuwen doorgaan met voorbeelden, de herfst is geweldig! Ik hoop dat u er na het lezen van dit stukje evenveel van zult genieten als ik.

meritmaaktmee@gmail.com

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten