Linkermiddenvelder Tim Clements krijgt terecht geel na gevaarlijk gestrekt inkomen.
Linkermiddenvelder Tim Clements krijgt terecht geel na gevaarlijk gestrekt inkomen. (Foto: )

Linschoten wint van naaste concurrent

  •   keer gelezen

Linschoten - De voetbalvereniging Linschoten zal naar alle waarschijnlijkheid het hele seizoen strijden tegen degradatie. Na een zwaar programma moeten de manschappen van Cor Stoof nu de punten zien te behalen tegen ploegen in het rechterrijtje. Tegen LSVV’70 werd met 4-3 gewonnen, maar dat ging niet zonder slag of stoot.


Door Floris van Bodegom, VV Linschoten

Onder leiding van de voortreffelijk fluitende Moussaoui begon de wedstrijd op een zeer rommelig niveau totdat aanvoerder en laatste man Vincent van Eijk zich ging bemoeien met het aanvalspel. Normaal gesproken komt hij alleen naar voren bij corners en vrije trappen, maar de geboden ruimte op het middenveld lokte hem uit de laatste linie en dat kwam LSVV duur te staan. Na een schot van van Eijk uit de tweede lijn was het Tim Clements die halverwege de eerste helft uit de rebound de wedstrijd openbrak. Nog geen 3 minuten later snelde Jesper Kleiweg langs z’n bewaker. De strakke voorzet werd hard tegen de touwen gewerkt door de aanvalslustige van Eijk.
Linschoten had de wedstrijd onder controle en schrok alleen van een geweldige volley van buiten de zestien die op de paal uiteen spatte.

Na de thee werd duidelijk dat de Leidse studenten van plan waren om uit een ander vaatje te tappen. De roodwitten reageerden hier niet of nauwelijks op en een kwartier na rust stond het 2-3. Het middenveld wenste niet mee te verdedigen en de verdediging stond opzichtig te slapen. Doelman Ankone blijft een geval apart. De sluitpost was vorige week nog de gevierde man door twee strafschoppen te stoppen in het bekerduel tegen CKC (1-1 wns), maar de verkregen voorkeur ten koste van Doornenbal betaalde zich op deze zonnige zaterdagmiddag nauwelijks uit. De 2-3 was een regelrechte blunder en zal de trainer Cor Stoof de nodige hoofdbrekens hebben bezorgd. Cor Stoof stuurde als laatste strohalm routiniers Bram Elenbaas en Bram Borst uit de dug out voor een warming up om het tij te doen laten keren.

De trainer kreeg het gelijk aan z’n zijde. Linschoten pakte na de noodzakelijke wissels de draad weer op en het was wederom Vincent van Eijk die zich liet gelden. Na een mooie slalom dwars door de Leidse verdediging schoot hij de bal laag in de korte hoek: 3-3.
De druk werd verder opgevoerd en LSVV werd tegen de muur gezet. Jesper Kleiweg, met z’n snelheid de hele middag al een ware plaaggeest voor de Leidenaren, stelde de drie punten veilig. Op aangeven van een zeer gedreven Jonathan Antonio schoof de jeugdige aanvaller van dichtbij het leer binnen.

Met deze driepunter verlaat Linschoten de degradatiezone, maar zal het de nodige arbeid moeten leveren om het middenveld en verdediging op hetzelfde niveau te krijgen als de aanval.

Aanstaande zaterdag neemt Linschoten het op tegen BSC’68 die koploper Lugdunum knap op 0-0 hield.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten