Foto: Peter Vos
Foto: Peter Vos (Foto: )

Fletiomare wint de derby tegen HCIJ

  •   keer gelezen

HC IJsseloever vergeet zichzelf te belonen in de derby tegen Fletiomare uit De Meern en verliest met 3-4.


50 minuten het betere van het spel en in de laatste 10 minuten de winst uit handen geven. Sport is soms genadeloos merkten ook de IJsselsteinse hockeyers afgelopen zondag.

HCIJ was zeker in het begin de betere ploeg en kwam door mooi combinatie spel op een verdiende 1-0 voorsprong. Fletiomare bleef echter gevaarlijk en 5 minuten later was het vanuit een snelle tegenaanval weer gelijk. De IJsselsteiners bleven echter aandringen en vanuit een strafcorner scoorde HCIJ de verdiende 2-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging het gelijk op. Alhoewel HCIJ misschien iets meer balbezit had was het wederom Fletiomare die de gelijkmaker scoorde. 10 minuten later kwam HCIJ wederom op voorsprong en de wedstrijd leek gelopen. Toch waren het de hockeyers uit De Meern die via een strafcorner wederom op gelijk hoogte kwamen; 3-3. HCIJ wilde winnen en rukte met man en macht op om de winnende treffer te scoren. Hierdoor ontstond ruimte in de achterhoede waarvan Fletiomare in de allerlaatste minuut profiteerde. Een doorgebroken speler van Fletiomare werd in de cirkel gevloerd en de strafbal werd door De Meern koelbloedig benut voor 3-4. Meteen daarna floten de scheidsrechters af.

Door deze nederlaag verliest HCIJ de aansluiting met de kopgroep in de 1ste klasse.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten