Rob Grem (links) en Bas Vliegenthart spelen zelf ook graag. Foto: Margreet Nagtegaal
Rob Grem (links) en Bas Vliegenthart spelen zelf ook graag. Foto: Margreet Nagtegaal (Foto: )

Kamermuziek in Oude Stadhuis

  •   keer gelezen

Het is Stichting Podium Oudewater gelukt een bijzonder programma samen te stellen voor de tweede editie van de Kamermuziekdagen in Oudewater. Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 november zijn er vier concerten in het Oude Stadhuis én een wandelconcert buiten in het centrum.


Oudewater - Dit jaar is gekozen voor het werk van Johannes Brahms en zijn bijzondere invloed op andere bekende componisten. Opvallend is het hoge niveau van de muzikanten van veelal jonge leeftijd. “Het is uniek dat dit kaliber musici hier speelt voor de kleinschalige en laagdrempelige Kamermuziekdagen.” Organisator Bas Vliegenthart denkt dat het muzikale Oudewater dit zeker zal waarderen. Zijn dochter Marit Vliegenthart, die zelf viool speelt en ook op zal treden, heeft de artistieke leiding over de muziekdagen en heeft door haar internationale netwerk veel topmusici weten te vinden die graag naar Oudewater komen.

Toppers

Rob Brem is blij met de prachtige locatie en noemt de diverse muzikanten ‘toppers’. De Kamermuziekdagen beginnen op vrijdagavond met een concert van Martijn Cornet (bariton) en Abigail Richards (piano). Op zaterdag is er een gratis wandelconcert naar drie locaties in het centrum. De start is om 14.30 uur in de St. Franciscuskerk in de Kapellestraat met een strijkerstrio met Marit Vliegenthart (viool), Sophie Groote (altviool), Jule Hinrichsen (cello). Daarna wandelen de musici naar de Grote of St. Michaëlskerk in de Noorderkerkstraat waar om 15.15 uur een optreden is van Gerben van Mourik op het orgel. Om 16.00 uur is bij Arco Architecten/Rabobank op de Donkere Gaard het afsluitende concert met het eerder genoemde strijkerstrio. Op zaterdagavond is een concert van Kaori Yamagami (cello) en Daniel Kramer (piano). Zondag zijn er nog twee concerten: om 15.00 uur van het Dudok Kwartet en om 20.15 uur een strijksextet op met Marit Vliegenthart (viool), Bas Treub (viool), Sophie Groote (altviool), Hannah Strijbos (altviool), Jule Hinrichsen (cello), Marcus van den Munckhof (cello).

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten