Foto: gemeente Lopik
Foto: gemeente Lopik (Foto: )

Schoolkinderen worden vogelwijs

  •   keer gelezen

Lopik - Bijna 170 als vogels verklede kinderen dansten op het schoolplein van basisschool De Nieuwe Wiel in Lopik. Daarmee openden zij het project ‘Vogelwijs’ samen met wethouder Johan van Everdingen.


De kinderen hebben eerder samen met conciërge Nouri struiken en planten geplant om het schoolplein groener en aantrekkelijker voor vogels te maken. Daarnaast hebben ze ook nestkastjes voor koolmezen, pimpelmezen, mussen en gierzwaluwen opgehangen. Aankomend jaar worden de kinderen ‘vogelwijs’ en krijgen alle kinderen lessen over vogels.

Zo gaan de kleuters aan de slag met voedsel voor vogels in de winter. De kinderen van groep 3, 4 en 5 onderzoeken allerlei zaken over vogels tijdens een speurtocht. Tot slot gaan de kinderen van de bovenbouw met verrekijkers kijken naar vogels in het buitengebied van Lopik.

De lessen en nestkasten worden aangeleverd door BuitenWijs. De gemeente Lopik heeft de planten geleverd.

BuitenWijs is het samenwerkingsverband van de gemeenten Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik op het gebied van natuur- en milieueducatie en verzorgt voor de basisscholen lessen over natuur en duurzaamheid. (Foto: gemeente Lopik)

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten