Wie gaan Prins Nije en de hofdames Kim en Anne-Marie opvolgen in het 44e jubileumjaar? (Foto: PR)
Wie gaan Prins Nije en de hofdames Kim en Anne-Marie opvolgen in het 44e jubileumjaar? (Foto: PR) (Foto: )

Prinsenbal bij Jubilerende Blauwbaadjes in Oudewater

  •   keer gelezen

Oudewater - Wie wordt de jubileum Prins Carnaval van Oudewater? Deze vraag wordt op zaterdag 12 november beantwoord tijdens het Prinsenbal.


Het was 1973 toen bij voetbalvereniging Unio Theo Schoonderwoerd bedacht dat er wel eens carnaval gevierd mocht gaan worden. Daartoe werd er een heuse Raad van 11 geformeerd. Uit ieder elftal kwam een afgevaardigde en de eerste Prins was Frederik 1.

Dit betekent dat we nu aan het begin van het 44e jaar staan. En in de carnavalswereld waarin het (gekken)getal 11 een grote rol speelt betekent dit dus een jubileumjaar.

Het belooft een fantastisch jaar te worden. Uiteraard een bijzonder carnaval eind februari 2017. Met als hoogtepunt een enorme optocht van minimaal 44 uitgegeven “nummers”. Dus aan een ieder de oproep om mee te doen. Als vriendengroep, sporvereniging, school, etc. het plezier beleven om met een wagen of als loopgroep de optocht te beleven. Ook hopen we dat vele kids met versierde skelters, fietsen, segway’s, etc meedoen. Dit kan eventueel ook via een verkorte route. Laat het maar zien op zaterdag 25 februari 2017.

Bij het feest van 750 jaar Oudewater zorgde de superband “Papa di Grazzi” voor een geweldige avond. En ze komen op herhaling tijdens de Jubileum feestavond op 10 december. Deze avond is voor iedereen toegankelijk. Dus “Save the Date”.

Maar zonder Prins, Hofdames en Raad van 11 geen carnaval. Traditioneel worden deze personen bekend gemaakt tijdens het Prinsenbal. Op 12 november is iedereen welkom bij deze supergezellige avond in een bomvolle Klepper om te zien aan wie de eervolle taak van Prins, Hofdames en Raad van 11 is toebedeeld. Muziek van feestband “La Stampa” samen met DJ Bossie zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat het dak eraf zal gaan.

Zoals bekend hebben de leden van “de club van 111” gratis toegang. Uiteraard mits de contributie voldaan is. Voor ieder ander geldt een entreeprijs van 10 euro.

Alle informatie over het carnaval in Uivergein is ook te vinden op de website www.deblauwbaadjes.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten