AED-kast vernield en leeggeplunderd

  •   keer gelezen

IJsselstein - Sinds twee dagen is de AED-kast aan de Sint Petersburglaan weer gerepareerd en van nieuwe apparatuur voorzien. Ruim anderhalve week geleden werd de kast vernield en geplunderd. Een schadepost van ruim1.500 euro. De daders zijn nog niet gevonden.


Ron van Vugt en Arend Jansen van Jorksveld van de Stichting Hartslag zijn boos. En teleurgesteld. “Wie doet er zoiets? Het is de enige openbare AED in Zenderpark, dus is een groot deel van IJsselstein gedupeerd, want het duurt ruim een week om de kast en AED te vervangen.”

De vrijwilligers van Hartslag zijn al een aantal malen opgeroepen om met de openbare AED’s mensenlevens te redden. “We zijn binnen zes minuten ter plekke om in geval van een hartstilstand een mogelijk levensreddende shock te geven tijdens het reanimeren. Maar de maatschappij is kennelijk zo verpest dat deze initiatieven niet meer kunnen. Daar worden in de toekomst mensen de dupe van want we kunnen geen AED’s blijven vervangen.” Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Wie tips heeft over de daders kan dit doorgeven aan gemeente of politie.

Ook op de Facebookpagina staan verontwaardigde reacties: ‘Een domme actie. Ik pleit voor camera’s. Die mensen snappen niet dat het henzelf ook het leven kan redden.’ En: ‘Hoop voor de dieven dat ze zelf geen hartstilstand krijgen.’

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten