Er wordt ook veel buiten geoefend, met echt materieel. (Foto: Paul van den Dungen)
Er wordt ook veel buiten geoefend, met echt materieel. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Jeugdbrandweer Montfoort zoekt jongens én meiden

  •   keer gelezen

Montfoort - Welke jongen droomde er (vroeger) niet over het worden van brandweerman. Toch is de kans om die droom te verwezenlijken dichterbij dan je denkt, want de Jeugdbrandweer van Montfoort is op zoek naar nieuwe leden. “Op dit moment hebben wij er negen”, zegt Hoofd Jeugdleider Arjan van Dommelen. “Wij kunnen best wat nieuwe leden gebruiken en dat hoeven niet alleen jongens te zijn, want ook meisjes zijn van harte welkom.”


Ferdinand Timmerarend, secretaris van de Jeugdbrandweer knikt bevestigend. “Vorige week hadden we een open avond. Daar zijn toen vijf jongens komen kijken. Ik heb nog geen idee hoeveel er daarvan terugkomen.”
Iedere maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur wordt er geoefend. De ene keer is dat puur theorie en op de andere avonden wordt er buiten geoefend. Bij de Jeugdbrandweer Montfoort is een aanvalsploeg, een waterploeg, een bevelvoerder en een pompbediende. Er zijn zes Jeugdleiders.

Arjan van Dommelen: “Naast theorie en EHBO en brandblusoefeningen, leer je in ieder geval om in een team te werken en leiding geven. Samenwerking is erg belangrijk, omdat je in de praktijk blindelings op elkaar moet kunnen vertrouwen.”
De Jeugdbrandweer Montfoort maakt deel uit van de Kring Zuidwest Utrecht. Daarin zitten ook de Jeugdbrandweerkorpsen van IJsselstein, Benschop, Oudewater en Linschoten.

Terwijl er op het terrein van de firma Looman op Blokland flink wordt geoefend met het uitrollen van slangen, het aankoppelen aan het verdeelstuk en het benaderen van de vuurhaard vertelt Stef de Goey dat hij vanaf 1 januari is aangesteld als assistent Jeugdleider. Hij is op zijn 12e al bij de Jeugdbrandweer gekomen, samen met zijn vriend Sem Klever.

“Het is een gezellige vereniging, waar je heel veel ervaring opdoet en leert om in een team te werken. De Jeugdbrandweer is niet voor niets de kweekvijver van de ‘echte’ brandweer. Meer informatie: www.jeugdbrandweer.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten