Ook voor de leerlingen mag het groen wel wat minder, want naar buiten kijken is er niet meer bij. FOTO: Lysette Verwegen
Ook voor de leerlingen mag het groen wel wat minder, want naar buiten kijken is er niet meer bij. FOTO: Lysette Verwegen

Nicolaasschool in jungle van verwilderd groen

1 nov, 17:06 Algemeen

IJsselstein - Goed voor de concentratie, maar ook deprimerend: sommige lokalen van de Nicolaasschool zijn omringd door een jungle van ondoordringbaar groen. De verwilderde struiken moeten nodig gesnoeid worden.

Nu de bladeren vallen komt er wat meer licht in het lokaal. “Maar in de zomer brandt de hele dag verlichting. Bij sommige lokalen is het volledig dicht gegroeid”, vertelt directeur Ruud Driedonks. Behalve dat de woestenij ook verborgen plekken biedt voor kattenkwaad – er is al een kozijn gesneuveld en er zijn sporen van een gestookt vuurtje gevonden – staat de verwildering haaks op wat Driedonks zijn leerlingen wil leren. “We leren de leerlingen niet voor niets hun omgeving netjes te houden; van klas tot groen en van kastje tot plein. Deze jungle lokt vernieling en vervuiling uit.”
De school trok bij de gemeente en reinigingsbedrijf RMN – waar ook het groenonderhoud in de gemeente onder valt – aan de bel. “Het gras staat op de lijst om tweemaal per jaar gemaaid te worden en over snoeien is niets bekend.” Het groen en de struiken rond de naastgelegen school De Pijler en de Fysiotherapiepraktijk met zicht op de Lagebiezen liggen er wel netjes bij. “Onze jungle ligt uit het zicht.”
Met de vraag om in de herfstvakantie te snoeien is nog niet veel gedaan. “Er is wel bij de sloot wat gebeurd en er zijn struiken aan de voorkant bij de school gesnoeid, maar de lokalen zijn nog steeds dichtgegroeid.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14