Een groep jonge mantelzorgers mocht zich uitleven in het Klimbos. FOTO: Dominique Korver
Een groep jonge mantelzorgers mocht zich uitleven in het Klimbos. FOTO: Dominique Korver (Foto: )

Jonge mantelzorgers ware kanjers

  •   keer gelezen

IJsselstein - Voor veel jongeren is het gewoon: de dagelijkse zorg voor een langdurig ziek familielid of een familielid met een geestelijke of lichamelijke beperking. Dankzij het Steunpunt Mantelzorg konden zij er even uit.


De jongeren moeten vaak al meer zelfstandig doen dan hun leeftijdgenoten en de taken met hun school of studie combineren is niet altijd makkelijk. “Kanjers zijn het”, vinden jongerenwerker Dominique Korver en Wilma Kleijweg, coördinator van het Steunpunt Mantelzorg. “Ze hebben een belangrijke taak, leren al jong managen en zelfstandig de balans te vinden tussen zorg dragen, zorgen hebben, huiswerk, bijbaantje, vrienden, sport en een eigen sociaal leven.” Het verdiende compliment werd gegeven met de jaarlijkse gemeentelijke mantelzorgcadeaubon en een verzorgd uitje naar het Klimbos in Lage Vuursche. Daar beleefden de vijftien jongeren in de bossen een middag vol avontuur op het parcours met uitdagende bruggen en netten, stevige lianen en spannende tokkelbanen. “Een van de leukste activiteiten ooit”, vond een van deelnemers na afloop.
Om deze jongeren waardering en erkenning te geven organiseert steunpunt Mantelzorg samen met het Pulse Jongerenwerk van Pulse viermaal per jaar een leuke activiteit voor de jonge mantelzorgers; de Very Important Persons.
Voor meer informatie over deze activiteiten: mail naar: w.kleijweg@stichting-pulse.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten