De meiden van GRLPWR en de pianist Roel Kwakernaak. (Foto: Margreet Nagtegaal)
De meiden van GRLPWR en de pianist Roel Kwakernaak. (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: )

Vierstemmig concert met appeltaart en GRLPWR

  •   keer gelezen

Oudewater - Wel eens van GRLPWR gehoord? Waarschijnlijk niet. Maar het betekent zoveel als Girl Power en het is een nieuw meidenkoor van 11 enthousiaste jonge meiden die sinds september met elkaar zingen. Binnenkort treden ze op samen met het Kamerkoor van de ZangZaak tijdens het tweede Appeltaartconcert op zondag 27 november. 


Door Margreet Nagtegaal

Waarschuwend zegt één van de jongen meiden tijdens het interview ‘Hou ons maar in de gaten!’

Tijdens de laatste repetities wordt door zowel het Kamerkoor als GRLPWR nog keihard geoefend. Het meidenkoor heeft zelf twee nummers uitgekozen bij het thema  ’Fragile.’ Ze worden begeleidt door de 17-jarige Roel Kwakernaak voor wie het de eerste keer is dat hij een koor begeleidt. Een echte uitdaging maar dat geldt niet alleen voor hem. Alle nummers worden vierstemmig gezongen. Het belooft een zeer gevarieerd en ambitieus concert te worden volgens een lid van het Kamerkoor.

Het uit 24 zangers bestaande projectkoor werkt er nog hard aan om alle nummers straks zo perfect mogelijk ten gehore te kunnen brengen. “Het blijft altijd spannend tot het laatste moment maar Monique van den Hoogen (dirigent) stuwt je naar grote hoogte.” Veel leden van het Kamerkoor komen vanuit de wijde regio, omdat het zo leuk is om lekker te zingen. Dat het concert de naam kreeg van Appeltaart is niet toevallig. Op alle koren die Monique begeleidt is het motto; als iemand steeds dezelfde fout blijft maken moet er appeltaart worden getrakteerd. “Dat houdt het koor heel erg scherp”, zegt de dirigent.

Het Appeltaartconcert trakteert bij voorbaat dus op appeltaart. Het thema ‘Fragile’ is gekozen omdat in deze tijd van het jaar mensen meer nadenken over het leven. Op het gevarieerde muzikale programma staat bijvoorbeeld Die mit Tränen säen van Schütz, Song for Athene van Taverner, Whitacre, Butterfly van Rajaton, Vivre /Laat me van Shaffy en Fragile van Sting.

Zondag 27 november om 15.00 uur in de St Franciscuskerk te Oudewater. Kaarten: 10 euro bij EMTE en The Readshop of via www.dezangzaak.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten