Afbeelding

Zinloze maanden

Algemeen 84 keer gelezen

De feestdagen zijn voorbij. Bah. Ik kan in september al beginnen met toeleven naar de kerst.

Ik ben een echte kerst-junkie. Op het moment dat Chris Rea weer naar huis begint te rijden in zijn kerstklassieker gaan de remmen los. Ik denk aan de gezellige dagen, de lampjes en de warmte. Ik ben geen enorme versierder, ik heb momenteel ook geen eigen huis dus dat is sowieso lastig, maar ik kan genieten van de versieringen van anderen. En op mijn werk weten ze ook dat ik van de kerst hou. Daar is het wel een half bordeel aan kerstlichtjes en -slingers, toeters en bellen. Ik heb weleens gezegd dat ik de winter haat, maar kerst is een hoogtepuntje.

Uiteraard vier ik het altijd met familie. Dit jaar zat ik vier dagen vol. Familie-schoonfamilie-familie-schoonfamilie. Ik kon mijn geluk niet op. En of ik nou zoveel bijzonders doe? Nee eigenlijk niet. Spelletjes, cadeautjes, lekker eten…Het standaard recept. Het is vooral het samenzijn dat zo belangrijk is voor me. Iedereen in de omgeving lijkt ook wat vrolijker, behalve in de supermarkten dan. Ik wil nog altijd eens een klapstoeltje meenemen en de dag voor kerst een uurtje met een thermoskan koffie gaan zitten kijken. Gewoon kijken, naar mensen die hysterisch nog alle laatste zaken proberen te scoren.

Dit jaar was ik er trouwens ook zo eentje hoor, mijn vriend houdt niet zo van plannen dus op tweede kerstdag liepen we in de Appie. Opvallend rustig. Ik kan daar slecht tegen, mijn kerst moet perfect zijn. Niet hoeven denken aan die alledaagse dingen, maar je volledig richten op winnen met Monopoly, goede wijn drinken en vooral zo lekker mogelijk eten. Dat zijn eigenlijk de drie dingen die de meeste aandacht van me krijgen met kerst.

Tja, het is alweer voorbij. We gingen nog even richting oud en nieuw (vind ik níks an) en nu zitten we weer in die meest zinloze maanden van het jaar. Koud, donker, kil. Laat de kerstverlichting nog maar even hangen wat mij betreft. Die gezelligheid wil ik nog even vasthouden!

Merit van Schalkwijk
meritmaaktmee@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09