Het wegdek van de Opweg in Hekendorp wordt vanaf maandag voorzien van een nieuwe asfaltlaag. (Foto: Gemeente Oudewater)
Het wegdek van de Opweg in Hekendorp wordt vanaf maandag voorzien van een nieuwe asfaltlaag. (Foto: Gemeente Oudewater)

Opweg in Hekendorp krijgt nieuwe asfaltlaag

Algemeen 63 keer gelezen

Oudewater - Het wegdek van de Opweg in Hekendorp wordt aangepakt. Automobilisten en fietsers die straks over deze weg rijden, doen dat over een vlak en veilig wegdek. De komende periode laat de gemeente Oudewater de verbindingsweg tussen Hekendorp en Driebruggen opnieuw asfalteren en de bermen opknappen.

Veel dorpelingen en bezoekers van het dorp rijden via de Opweg naar Hekendorp of het dorp uit. Dan gaat het veelal om woon-werkverkeer. In de zomerperiode kiezen veel fietsrecreanten voor deze weg door de polder. Kortom, de Opweg vormt voor de inwoners en andere weggebruikers een belangrijke verkeersader. Inwoner Hans van Dam is dan ook in zijn nopjes met de aangekondigde verbeteringen: “De Opweg verkeert al jaren in een slechte staat. Gelukkig gaat de gemeente die nu opknappen. Daar zijn de Hekendorpers erg blij mee.’’

Van Dam hoopt dat automobilisten zich straks aan de maximum snelheid houden. Hij meent dat dit de verkeersveiligheid van fietsers ten goede komt.

De werkzaamheden beginnen maandag 14 november om 07.00 uur en duren tot en met vrijdag 18 november 17.00 uur. Het asfalteren gebeurt in twee fases. Op maandag pakt aannemingsbedrijf KWS het deel van de Opweg tussen de Graaf van Randwijckstraat en Goejanverwelle aan, de andere dagen van de week het gedeelte tussen de Graaf van Randwijckstraat en Poppelendam. In die periode is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Tussen 17.00-06.00 uur kan iedereen wel gebruik maken van de weg.

De aanwonenden van de Opweg en omliggende straten ontvangen een informatiebrief in de bus. Op omleidingsborden staan alternatieve routes aangeven. Verder helpen verkeersregelaars automobilisten om hun weg te vervolgen.

Wethouder Bert Vermeij is blij met de kwaliteitsimpuls voor de ontsluitingsweg van het dorp. “De weg kon wel een goede opknapbeurt gebruiken. Daar hebben we als gemeente graag geld voor over. Niet alleen verbetert het rijcomfort, maar de nieuwe asfaltlaag en uitgevulde bermen komen ook de verkeersveiligheid ten goede. Daarom hebben we alles op alles gezet om de werkzaamheden nog voor de winter uit te laten voeren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20