Willemijn Schimmel is sinds kort hét aanspreekpunt voor jongeren, ouders en buurtgenoten.
Willemijn Schimmel is sinds kort hét aanspreekpunt voor jongeren, ouders en buurtgenoten. "Ik wil laagdrempelig zijn voor iedereen." (Foto: Sophie Meijer)

Even voorstellen… Willemijn Schimmel

Algemeen 157 keer gelezen

Oudewater - Sinds begin oktober is er weer een jongerenwerker in Oudewater. Willemijn Schimmel van Stichting Jeugd-Punt is hét aanspreekpunt voor jongeren, ouders én buurtbewoners in Oudewater. “Ik vind het belangrijk om jongeren en andere inwoners in contact met mij te brengen op een laagdrempelige manier.”

Door Sophie Meijer

Willemijn Schimmel (29) is een nieuw gezicht in het Oudewaterse straatbeeld. Inmiddels is ze al een paar weken aan de slag en heeft ze al aardig wat jongeren gesproken. “Ik ben vooral buiten te vinden op de plekken waar de jeugd is. Ze zijn erg benieuwd naar wat ik voor ze kan betekenen en visa versa.”

De afgelopen weken is de nieuwe aanwinst van de gemeente Oudewater op pad gegaan om jongeren op straat te ontmoeten en heeft zij zichzelf voorgesteld bij verschillende lokale ondernemers en sportverenigingen. De 29-jarige helpt de jongeren graag bij het opzetten en uitvoeren van activiteiten. “Je kunt bijvoorbeeld denken aan een meidenmiddag, gametoernooi of een uitje. Dit kan natuurlijk ook in samenwerking met lokale ondernemers en/of buurtbewoners. Zij kunnen dan hiervoor zelf met een idee komen en dit samen met mij uitvoeren.”
Maar ook de buurtbewoners mogen uiteraard een beroep doen op jongerenwerker Willemijn. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan over de hangplekken in hun buurt of als ze zelf hun steentje bij willen dragen om iets leuks te doen voor de jongeren.

Daarnaast is Willemijn er als coach voor jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben. “Er zijn jongeren waarbij het opgroeien en ontwikkelen minder gemakkelijk gaat. Ik probeer voor zowel de jongeren als de ouders handvatten te bieden en te helpen waar nodig.” Een succesvol voorbeeld hiervan is een jongen die Willemijn in het verleden heeft bijgestaan. “Hij was erg zoekende met wat hij wilde doen. We hebben toen een plan gemaakt en nu werkt hij fulltime als automonteur en begeleidt hij zelfs jongeren die in dezelfde situatie hebben gezeten als hij.” Ze vervolgt: “Maar het coachen heeft betrekking op alle opgroei-vragen waar jongeren en ouders zich mee bezig houden, denk hierbij ook aan school, thuissituaties of sociale relaties. We stellen dan een plan op om hier samen mee aan de slag te gaan.”
Willemijn Schimmel is elke donderdag van 12.00 tot 23.00 uur aanwezig in Oudewater en te bereiken via 06-10870188 of via ws@jeugd-punt.nl. “Ik ben heel de dag bereikbaar en je kunt mij voor alles bellen. Vragen staat vrij!”
Meer informatie: www.jeugd-punt.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws 19 uur geleden
• Een lange rij mensen neemt afscheid van Marcel Peters.
Afscheid van Marcel met mix van gevoelens Nieuws 20 uur geleden
• Een afscheidsfeestje in de IJsselhal.
Vives wint zijn laatste duel in de Topdivisie Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Voortgang badmintoncompetitie BC Apollo Sport gisteren
Afbeelding
Montfoort SV'19 op degradatieplek, koploper VVIJ morst punten en ander voetbal Sport gisteren
Afbeelding
Auto met jonge kinderen in sloot bij Lopik 112 14 apr, 10:54
Afbeelding
Geslaagde Meet & Greet over recreatie, toerisme en streekproducten Nieuws 13 apr, 09:00