Mien Schoonderwoerd-Middelweerd vierde haar 100ste verjaardag  met burgemeester Verhoeve en zoon Kees en dochter Riet. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Mien Schoonderwoerd-Middelweerd vierde haar 100ste verjaardag met burgemeester Verhoeve en zoon Kees en dochter Riet. (Foto: Margreet Nagtegaal)

Mien Schoonderwoerd viert 100ste verjaardag

Algemeen 284 keer gelezen

Oudewater - Het was feest in de Wulverhorst op donderdag 10 november. Mien Schoonderwoerd-Middelweerd vierde haar honderdste verjaardag samen met familie en andere bewoners die koffie kwamen drinken in het restaurant.

Burgemeester Pieter Verhoeve bracht ook een bezoekje en overhandigde een prachtig boeket namens de gemeente Oudewater. Mien is geboren in Cothen als middelste in een gezin met vijf dochters. Ze moest lopend naar school in Wijk Bij Duurstede, elke dag twee keer een uur. Helaas was van doorleren voor meisjes in die tijd geen sprake.

Na haar zevende klas ging ze thuis op de boerderij aan het werk. In 1940 trouwde ze met Piet Schoonderwoerd en kwam in Haastrecht, aan de kant van Oudewater, te wonen op de melkveeboerderij. Daar werden vier kinderen geboren waarvan tot groot verdriet twee al in de eerste weken overleden zijn.

Mien was altijd de zakelijke kant in de relatie met haar man Piet. Kaas maken bijvoorbeeld kon ze als de beste, won er prijzen mee en handelaren vertrouwden blindelings op de kwaliteit. Toen bleek dat beide kinderen geen zin hadden in het boerenleven verkochten ze het bedrijf en begonnen in Oudewater een diepvrieskluisbedrijf. Toen de glorietijd van de diepvrieskist een beetje voorbij was ging Piet verder met een hout- en rubberhandel die hun dochter en schoonzoon Simon Snel later overnamen. Dat is tegenwoordig de grote bouwmarkt Simon Snel. Toen de gezondheid en leeftijd parten ging spelen ging het echtpaar wonen in een aanleunwoning aan de Prinses Margrietstraat. Pas in 2015, sinds het nieuwe complex, woont mevrouw Schoonderwoerd in de Wulverhorst. Zoon Kees en dochter Riet waren beiden op haar honderdste verjaardag in bijzijn van veel klein- (5) en achterkleinkinderen (17). Mien speelt nog graag op haar mondharmonica voor haar kleinkinderen, want muziek is altijd belangrijk geweest en zegt: “Ik ben altijd sterk geweest.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 8 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 19 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws gisteren
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13