BC Apollo 7e speelweek Najaarscompetitie

Algemeen 71 keer gelezen

Afgelopen weekend speelden alle BC Apollo teams thuis.

Apollo 1 ontving team Inside ’82 3, dat 2e in de poule staat. Met het doel zoveel mogelijk punten te grijpen ging men van start. De 3 heren hebben allemaal een keer gewonnen. De herendubbel werd met een driesetter binnengehaald (20-22, 21-17 en 21-12) en ook invaller Luuk Linssen wist met zijn herenenkel een punt te scoren in een spannende driesetter (17-21, 21-15 en 21-14). De overige partijen werden bijna allemaal gemakkelijk door de tegenstander gewonnen. Eindstand: 2-6 verloren. Een laatste plaats op de helft van de competitie, dus het wordt vechten om niet te degraderen.

Apollo 2: vrij. Mooie eerste plaats in de poule op de helft van de competitie, gefeliciteerd!

De koploper van de poule Apollo 3, ontving de nummer 2, Irene 7. Met een overwinning zou men de 1e plaats behouden en zelfs iets uitlopen op de helft van de competitie, terwijl nummer 3 in hun nek blijft hijgen. Eén punt kreeg Apollo 3 cadeau, omdat de tegenstander van Sandra Altena tijdens het damesenkel moest opgeven. Vier driesetters kwamen er aan te pas, terwijl Edwin van Es en Jessica van de Broek in hun mix de spannendste wedstrijd wonnen (24-22 en 26-24). Eindstand: 5-3 gewonnen met behoud van de 1e plaats op de helft van de competitie.

Met een wedstrijd extra gespeeld staat Apollo 4 stevig op de tweede plaats in de poule, eronder staan 4 teams tamelijk dicht bij elkaar. Olympia SV 2 kwam op bezoek. Er werden maar liefst 5 driesetters gespeeld, waardoor de avond lang was. Beide dames enkelpartijen gaven spannende resultaten. Manon Flentge won haar partij (21-19, 16-21 en 21-19), terwijl Ditje Hilgeman net verloor (20-22, 21-10 en 19-21). Toen de tussenstand 3-4 was, raakte Manon tijdens de laatste mixpartij met Dirk Uilenberg geblesseerd doordat zij een shuttle door een tegenstander in haar oog kreeg geslagen. De schrik was groot. Door opgave werd helaas een punt weggegeven. Eindstand: 3-5 verloren. Apollo 4 behoudt de tweede plaats op de helft van de competitie.

Zondag kreeg Apollo 5 Vianen 3 op bezoek. De herendubbel werd helaas in een spannende driesetter verloren. Betty Bakker won haar dames enkelspel van een tegenstander die voor 2 speelde, ze was nl. zwanger. De eerste mixpartij was best een pittige wedstrijd, maar werd verloren, terwijl de laatste mixpartij door Karin Boer en John van Zandvliet door uitstekend spel gewonnen werd. Eindstand: 2-8 verloren. Apollo 5 staat in de onderste regionen op de helft van de competitie.

BECA 2000 M1 won met 4 driesetters van Apollo M1, die drie maal door hen verzilverd werden. Het viel niet mee. Eindstand: 3-5 verloren. BECA 2000 M1 is hierdoor net boven Apollo M1 in de poule beland op de helft van de competitie.

Met een 1e plaats in de poule ging Apollo M2 tegen Doorn M2 van start. Vier driesetters werden gespeeld, waarvan 2 gewonnen en 2 verloren. Alleen de laatste herendubbel van Erik Lit en Ronald van der Stroom werd overtuigend gewonnen (21-14 en 21-18). Eindstad: 3-5 verloren, maar genoeg om de 1e plaats in de poule te behouden op de helft van de competitie.

Volgende week spelen alle team weer uit.

Uitslagen jeugd:

Apollo J1 – Thiela J2: 3-5 onderaan in competitie, 3 punten gepakt van nummer 2 in poule, omdat dit team maar met 3 spelers kwam opdagen

Apollo J2 – Zeewally J2: 0-8, blijft hangen in onderste regionen van de poule

Apollo J3 – DVS Utrecht J2: 8-0 stevige eerste plaats in competitie, chapeau!

Apollo J4 – Groesbeek J2: 7-1, alleen jongensdubbel verloren, tussenstand mooie 3e plaats op de helft van de competitie

Apollo J5: vrij, staat in de middenmoot van de poule

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws gisteren
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10