Bij de opening is een plaquette onthuld, met van links naar rechts: Peter Oosterlaken, Robbert Oosterlaken en postcommandant Jurjen Zeinstra. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Bij de opening is een plaquette onthuld, met van links naar rechts: Peter Oosterlaken, Robbert Oosterlaken en postcommandant Jurjen Zeinstra. (Foto: Margreet Nagtegaal)

Brandweer Oudewater klaar voor de toekomst

Algemeen 535 keer gelezen

Oudewater - De deuren van de brandweerkazerne in Oudewater gingen zaterdag 19 november na de forse verbouwing weer open.

(Door Margreet Nagtegaal)

Burgemeester Pieter Verhoeve verrichtte in de ochtend de officiële heropening. Hierbij waren ook burgemeester Jan van Zanen uit Utrecht en hoofdcommissaris van de VRU, veiligheidsregio Utrecht Bas van de Hemel aanwezig. In de middag mocht iedereen die dat wilde een kijkje komen nemen in het totaal gerenoveerde pand.

Postcommandant Jurjen Zeinstra vertelt dat eigenlijk alles is verbouwd: sanitair, omkleedruimten, kantine, opslag, entree, lift, verbreding van nooduitgang, kantoorruimte, enzovoort. Het pand werd goed geïsoleerd en ging van energielabel G naar A. Door gebruik van zonnepanelen is het zelfs klimaatneutraal. Vanuit de gemeente was daar ook op aangedrongen. De internetverbinding is het snelst denkbare (Kat 6) en er is een aansluiting voor een noodaggregaat. Alles ziet er nu pico bello uit.

Door een afgesloten entree is er bescherming tegen uitlaatgassen van de auto’s in de garage en is ook een nette omkleedruimte gerealiseerd, gebaseerd op alle normen van goede arbeidshygiëne. Bijzonder is dat het korps in Oudewater heel veel werk zelf heeft verricht. Het sloopwerk vooraf en het stuken erna werd grotendeels zelf gedaan. De kosten konden hiermee netjes binnen het budget blijven en alle wensen die er lagen konden toch worden meegenomen.

Alles is echt spic en span. De Oudewaterse brandweermannen waren zelf heel blij met hun vernieuwde pand. Omdat Korps Woerden deze dag de wacht hield, kon er door het korps ook gewoon een biertje gedronken worden. Het korps kreeg van de VRU een nieuw brandweerbusje cadeau. Via een vernuftig veiligheidssysteem op alle belangrijke deuren kunnen onbevoegden makkelijk achterhaald worden. Kortom, de vrijwillige brandweer in Oudewater is helemaal klaar voor de toekomst!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Foto ter illustratie
Man (32) uit Utrecht in Linschoten opgepakt voor cocaïnehandel 112 4 uur geleden
• De huidige vijf leden van het inwonerscollectief SIEL.
Lopiks energiecollectief zoekt betrokken inwoners Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Activiteitendag Filigraanvereniging in IJsselstein Nieuws 8 uur geleden
• Weer onder één dak.
Readshop en Logica nu: The Readshop Logica Zakelijk 15 apr, 17:36
• De schippers zijn er klaar voor
Boten van Yselvaert weer het water op Nieuws 15 apr, 17:02
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos Nieuws 15 apr, 15:44
• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws 15 apr, 13:32
Afbeelding
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws 15 apr, 13:30