Wethouder Huib Veldhuijsen namens de gemeente IJsselstein en teamchef Bert Roemeling van de politie tekenden alvast een principeovereenkomst. Foto: gemeente IJsselstein
Wethouder Huib Veldhuijsen namens de gemeente IJsselstein en teamchef Bert Roemeling van de politie tekenden alvast een principeovereenkomst. Foto: gemeente IJsselstein

Politie gaat verhuizen naar IJsselsteins stadhuis

Algemeen 237 keer gelezen

IJsselstein - De politie gaat verhuizen naar een vleugel van het stadhuis aan de Overtoom. De politie is daarmee de tweede publieke huurder die de gemeente in het stadhuis mag verwelkomen.

De politie biedt straks vanuit het stadhuis dezelfde dienstverlening aan de inwoners van IJsselstein als vanuit het huidige bureau aan de Jan van der Heydenweg. Het wordt de locatie van waaruit agenten opstarten en meldingen afhandelen. Op vaste tijden kunnen inwoners er terecht om bijvoorbeeld aangifte te doen.

De politie zal naar verwachting rond september 2017 zijn intrek nemen in het stadhuis.Het oude bureau blijft waarschijnlijk voorlopig bij de politie in gebruik voor de huisvesting van specialistische afdelingen, zoals de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse.

Wethouder Huib Veldhuijsen namens de gemeente IJsselstein en teamchef Bert Roemeling van de politie hebben maandag 14 november hun handtekening gezet onder een principeovereenkomst voor de huur van een vleugel in het stadhuis.

De wethouder is blij met de komst van de politie naar het stadhuis: “Het is belangrijk dat de politie goed bereikbaar is. Als partners zien wij meerwaarde in concentratie van meerdere publieke diensten in één gebouw. Met name voor onze inwoners.”

Teamchef Bert Roemeling van basisteam De Copen van de politie is eveneens opgetogen. “We zien veel voordelen van het onder één dak zitten van de belangrijkste veiligheidspartners. Korte lijnen komen onze slagkracht en samenwerking zeker ten goede.”

De verbouwing start naar verwachting begin 2017 en gaat ongeveer een half jaar in beslag nemen. Tijdens de verbouwing blijft het stadhuis gewoon toegankelijk voor het publiek.

Uitgangspunt bij het benutten van leeggekomen ruimte in het Stadhuis is dat het wordt aangewend voor publieke dienstverlening. Eerder al kondigde woningcorporatie Provides aan te zullen verhuizen naar het Stadhuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 20 uur geleden
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00