IJFC Vr1 Moeizame wedstrijd tegen hekkensluiter

Algemeen 86 keer gelezen

Na de goede wedstrijd tegen de koploper was de verwachting dat IJFC dit ook tegen de hekkensluiter zou kunnen. Maar dat bleek ijdele hoop.

De tegenstander, het puntloze, Unicum (uit Lelystad) was waarschijnlijk verbaasd over het slappe spel van IJFC maar maakten er dankbaar gebruik van om in de 4de minuut op voorsprong te komen. Keepster Tamara Kamps kon het schot van een Unicum speelster nog keren maar de bal belandde bij een van de twee, volkomen vrijstaande, aanvalsters, die raak schoot.

Wakker geschud, kwam direct daarna de eerste aanval van IJFC. Maar er werd door Malissa Klein te zacht ingeschoten waardoor de keepster gemakkelijk kon redden.

In de 10de minuut nog een mooi afstandsschot van Unicum net over waarna IJFC over ging tot de aanval. Door het midden maar deze dreigde te smoren in het woud van middenvelders. Gelukkig caramboleerde de bal de drukte uit, naar rechts, waar Lois Spliet attent was en deze veroverde, snelheid maakte en doorstoote richting achterlijn. Daar op het juiste moment Robin Hendriks bediende die de bal rustig onder de keepster doorschoof het doel in. 1 – 1.

Het spel bleef van een niveau waar de toeschouwers het niet warmer van kregen ondanks dat er nog enkele kansen kwamen. De mooiste was voor Malissa Klein die in de 33ste minuut haar schot via de lat zag terugkomen het veld in waardoor ze nog een 2de kans kreeg maar hoog over schoot.

Net voor de rust toch nog een hele mooie, tikkie-takkie, aanval van IJFC. Als een heet mes door de koude boter, weer dwars door het midden, en het was Eva van Bavel die, net binnen de 16 meter, vrijgespeeld, de bal het doel in knalde. Zo kon IJFC rusten met een voorsprong.

Na de rust werd na 2 minuten de 3 -1 gescoord. Deze kwam tot stand nadat Robin Hendriks een schot eerst gekeerd zag worden maar ze heroverde de bal en schoot opnieuw. Ook dit schot kon de keepster, geholpen door een verdedigster, wegwerken. De bal rolde daarop langs de achterlijn weg van de goal maar bleef binnen waar Robin achteraan ging om de bal weer voor te geven. Daar stond Malissa die de bal er van dichtbij in tikte.

Ondanks de snel bereikte grotere marge werd het kijkplezier er niet veel beter op. Naast de tegenstander speelde IJFC ook tegen zichzelf door te moeilijke oplossingen te zoeken en onnodig duels aan te gaan terwijl er juist wat rustiger gespeeld zou kunnen worden.

De spanning kwam zelfs nog even terug omdat in de 60ste minuut een ingrijpen door IJFC net buiten de 16 –meter bestraft werd met een vrije bal voor Unicum.
Het schot, zuiver en snoeihard, verdween als een streep het doel in. Dit gaf Unicum opnieuw hoop. Die hoop verdween in de 72ste minuut toen Robin, min of meer vanuit het niets, de bal op de slof nam en van afstand, ook hard en zuiver, inschoot.
Daarmee werd de marge weer 2 doelpunten. Ondanks dat IJFC bleef aanvallen leverde dat geen doelpunten meer op en was de eindstand 4 - 2 daar al bereikt.

Er was deze wedstrijd wel een speciaal moment. Audrey van der Horst maakte haar eerste minuten in VR1 na meer dan een jaar (blessure)afwezigheid.

De punten binnen, de wedstrijd vergeten, komende week goed trainen en zaterdag 19 november scherp starten tegen Barendrecht VR2!

De foto’s zijn van floor Lemmers. Meer op de facebook pagina: IJFC vrouwen

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws gisteren
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10