Foto:

Voortaan extra toezicht in de sneltram

  •   keer gelezen


IJsselstein - Vervoerder U-OV gaat extra toezichthouders inzetten in sneltrams en bussen. Aanleiding is het toenemende aantal vervelende incidenten.


Bij U-OV komen steeds vaker meldingen binnen van incidenten, uiteenlopend van vandalisme tot beledigingen aan het adres van reizigers, trambestuurders en chauffeurs.

Toezichthouders van U-OV en buitengewone opsporingsambtenaren met de bevoegdheid om boetes uit te delen zullen daarom vaker zichtbaar aanwezig zijn in de sneltrams tussen IJsselstein, Nieuwegein en Utrecht.

De tram wordt al regelmatig bezocht omdat het percentage zwartrijders met 6% relatief hoog ligt. De tram trekt soms bovendien in de avonduren jongeren aan die voor overlast zorgen. Niet alleen in de tram, maar ook op de haltes en bij het inchecken zal verscherpt toezicht zijn. Wie zich misdraagt of niet betaalt, kan rekenen op een forse boete of zelfs strafrechtelijke vervolging.

Toezichthouders zullen ook meer zichtbaar aanwezig zijn op de eindhalte Jaarbeursplein van de tram.

U-OV besteedt daarnaast extra aandacht aan voorlichting op scholen. De toezichthouders komen langs in de klassen om te vertellen hoe zij met hulp van de reizigers zorg dragen voor veiligheid in het openbaar vervoer.

Niettemin voelen reizigers zich volgens U-OV over het algemeen voldoende veilig in de Utrechtse bussen en trams, zo blijkt uit de jaarlijkse Klantenbarometer. Vorig jaar was het rapportcijfer voor sociale veiligheid in de Utrechtse bussen en trams volgens dit landelijke onderzoek een 7,7.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten