Stockfoto Persgroep

De Valk Dames 1 nemen twee punten mee naar huis

Algemeen 58 keer gelezen

Montfoort - De Dames 1 van volleybalclub De Valk speelden afgelopen zaterdag 19 november een wedstrijd in Gouda tegen VollinGo DS 2.

In de eerste set had De Valk moeite met de sterke service van de tegenpartij. De pass was lastig onder controle te krijgen. Na een timeout kwam De Valk terug; de passes kwamen beter naar de spelverdeelster waardoor er beter aangevallen kon worden. De tegenpartij kon de smash goed opvangen waardoor er weer hard terug werd geslagen. De set eindigde met 25-16 voor de dames van VollinGo.

De tweede set hadden de dames weer moeite met de servicedruk van de tegenpartij. Ondanks de achterstand bleven ze ervoor gaan. Helaas resulteerde dit uiteindelijk in een verlies van 13-25.

Het stond 2-0 achter. Dit was nog geen reden om de kop te laten hangen want er was altijd nog een mogelijkheid om te winnen. De punten liepen geleidelijk op en de spanning was hoog. De dames deden flink hun best en wonnen welverdiend deze derde set met een stand van 25-21.

Vol goede moed startten de dames met de vierde set. De tegenstanders begonnen met een voorsprong door een sterke service. Toen De Valk de punten terugpakte door de pass netjes te verzorgen, met als gevolg dat er aangevallen kon worden, lukte het om op gelijke stand te komen: 15-15.

Om de beurt haalden de teams punten. Na veel te hebben gestreden en de spanning hoog te hebben gehouden, lukte het de dames om de set met 25-20 te winnen.

Met een gelijke stand van 2-2 moest er nog een vijfde set gespeeld worden. De Valk pakte de service gelijk terug, waardoor ze met een voorsprong kwamen te staan van vier punten. Helaas kon dit niet worden behouden door harde smashes van de tegenpartij. Na het wisselen van kant stond VollinGo voor en lukte het De Valk niet om terug te komen. De service was lastig en de tegenpartij ving de smashes goed op. Hierdoor gingen er veel punten verloren en eindigde de set met 15-9 voor de tegenpartij.

Ondanks het verlies van 3-2 zijn er wel 2 punten binnengehaald voor De Valk DS 1. De eerstvolgende wedstrijd voor de dames is 3 december om 14.15 uur thuis in de Hoflandhal. Deze wordt gespeeld tegen VV Utrecht DS 5.

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 17 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 uur geleden
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 20 uur geleden
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13