Vrouwen IJFC spelen geweldig goede wedstrijd

Algemeen 80 keer gelezen

Na het teleurstellende optreden de week hiervoor haalden de vrouwen deze wedstrijd alles uit de kast. Al na 5 minuten gehoord op de tribune: ‘IJFC start geconcentreerder dan de 3 vorige wedstrijden bij elkaar!”. En dat was precies wat er nodig was tegen het, in leeftijd, jonge team uit Barendrecht welk, na de gestaakte wedstrijd op 1 oktober, opnieuw te gast was op Groenvliet.

Het spel was vanaf de eerste tot de laatste minuut spannend. Al snel kansen over en weer want Barendrecht was gekomen om punten te halen en speelde, net als IJFC, direct aanvallend voetbal.

In de 17de minuut had IJFC een mooie aanval. Een mooie pass van Robin Hendriks kwam links van het doel bij Lois Spliet die een actie maakte en onderuit gehaald werd. De goed leidende scheidsrechter was echter op de juiste positie om dit te beoordelen en kende IJFC een strafschop toe. Robin Hendriks legde aan en schoot de bal in de rechterhoek waar de keepster voor links koos.

Daarop zette Barendrecht er een schepje bovenop en kreeg al 3 minuten later een grote kans op de gelijkmaker. Gelukkig kon Tamara Kamps de inzet nog toucheren en de bal trof de binnenkant van de paal en de terugkomende bal kon door Tamara weer opgepakt worden. IJFC kwam echt goed weg.

In de 24ste minuut weer IJFC. vanuit een ingooi speelde Eva van Bavel de bal op Robin die van afstand aanlegde maar naast schoot. Snel daarna werd het toch 1 – 1. Het uitverdedigen was op dat moment onvoldoende. Soms is het niet handig er voetballend uit te willen komen en Barendrecht strafte dat af. Doordat de bal onderschept kon worden en de bal snel op een vrijstaande speelster van Barendrecht werd gespeeld kon deze vanaf de rand 16-meter hard uithalen.

IJFC stond deze fase van de wedstrijd wat meer onder druk maar dezelfde fout werd niet meer gemaakt. Wel in de 40ste minuut een heel spannend moment voor de IJFC goal. Tamara kon de bal keren maar deze bleef voor het doel hangen waar Laura Gaasenbeek sneller bij de bal was dan de spits van Barendrecht.

In de 43ste minuut wederom een mooie aanval van IJFC, weer werd Lois Spliet, nu net in de hoek van de 16-meter, hard van de bal geduwd en de scheidsrechter stond weer in de postitie dit te beoordelen en kende wederom een strafschoptoe. Ook nu Robin achter de bal en deze schoot ze in de linkerhoek waar de keepster wel naar toe dook maar de bal niet kon keren. 2 1 en dit was tevens de ruststand.

Na rust een zeer getergd Barendrecht. Maar het was IJFC die succes boekte al na enkele minuten. Vanuit een corner werd de bal weggewerkt maar de bal kwam bij Robin die direct hard uithaalde. De keepster van Barendrecht kon het schot nog wegtikken maar daar was Laura nog die, attenter dan de verdedigsters reageerde, beheerst de bal het doel inschoot.

Snel daarna, in de 53ste minuut een mooie redding van Tamara en uit de snelle spelhervatting kwam Lois in een scoringsrijke positie maar ze schoot tegen de keepster aan.

Barendrecht wisselde nog een paar keer en ook IJFC bracht Audrey van der Horst en Sigrid Lieverse in het veld. Barendrecht speelde steeds agressiever en IJFC had de handen vol aan verdedigen. Verlossend was dan ook de 4 – 1 door weer een doelpunt van Robin die de voorzet van Lois Spliet er van dichtbij hard inschoot.

De frustratie bij Barendrecht liep op. Dit leidde een kwartier voor tijd voor een heel kort optreden van de nummer 11. Zij stond nog maar even in het veld toen ze, na een duel met Jaleesa Ruis en de beide speelsters elkaar begonnen te duwen, zich onvoldoende kon beheersen en Jaleesa vol in het gezicht trof. Dit opstootje was echt een smet op de verder goede wedstrijd om naar te kijken. De speelster van Barendrecht kreeg direct rood en Jaleesa geel (naast de dikke lip en pijnlijke neus).

De IJFC speelsters waren duidelijk aangeslagen door het voorval en moesten zich herpakken maar hielden stand. Barenrecht zette alles op alles maar dat gaf ook ruimte voor de IJFC aanvalsters. Die waren niet trefzeker meer waar het Barendrecht, drie minuten voor het eindsignaal in de extra tijd nog wel lukte te scoren en daarmee de eindstand op 4 – 2 bracht.

IJFC kan trots zijn op deze prestatie. Scherp en gefocust van begin tot het einde. Daar kunnen ze nog ver mee komen want door het resultaat vandaag is het team weer een plaatsje, naar de 6de positie, gestegen op de ranglijst.

Komende zaterdag reizen ze af naar Berkel om tegen de gelijknamige club te spelen. Berkel is een team met tot nu toe wisselende resultaten maar ervaringen uit het verleden leerde dat het daar nooit gemakkelijk is. Het waait er altijd en het is een fysiek sterke ploeg. Na volgend weekend is de eerste helft van de competitie gespeeld en volgen de returns.

Alle foto’s van de wedstrijd gemaakt door Floor Lemmers, en de bewegende beelden, een samenvatting, gemaakt door John van Doorn, zijn te zien op de facebookpagina: vrouwen IJFC.

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10