De nieuwe locatie aan de Willeskop is nog niet helemaal zeker. (Archieffoto: Paul van den Dungen)
De nieuwe locatie aan de Willeskop is nog niet helemaal zeker. (Archieffoto: Paul van den Dungen)

Nieuwe locatie WSR nog niet zeker

Algemeen 53 keer gelezen

Montfoort - De meningen over de nieuwe locatie voor manege West Stichtse Ruiters, aan Willeskop, lopen nog ver uiteen. Dit bleek maandag tijdens de forumvergadering ruimte in de gemeente Montfoort. De manege wacht al ruim een jaar op een nieuwe locatie, nadat het in september vorig jaar aan de Waardsedijk Oost ruimte moest maken voor de ontwikkeling van Kop IJsselveld.

Binnenkort moet de Montfoortse gemeenteraad een beslissing nemen over vestiging van de manege aan het Willeskop, achter de percelen 64-68. Tijdens de forumvergadering uitten omwonenden hun zorgen. Gerard Verkleij, die namens enkele omwonenden sprak, repte van vooringenomenheid. ‘’Men heeft het gevoel dat er slechts sprake is van verplichte figuren uit de ruimtelijke ordeningsprocedure. Van een deugdelijke belangenafweging en goede ruimtelijke ordening is in elk geval geen sprake’’, aldus Verkleij. Hij voerde onder meer aan dat Montfoort met 13.800 inwoners aan één manege voldoende heeft. ‘’Er wordt gebouwd voor uiteindelijke leegstand’’, aldus Verkleij, die stelt dat de WSR de derde manege in Montfoort zou worden.
Wethouder Lejeune kwam daartegen in verweer, omdat WSR een bestaande manege is die de verenigingsactiviteiten momenteel verspreid laat plaatsvinden omdat het vorige onderkomen moest worden opgegeven. Lejeune: “Dit voorstel voldoet exact aan de eerder door de raad gestelde kaders. Het destijds gevraagde budget van 500 duizend euro is niet toereikend, maar de manege legt de rest van het bedrag zelf bij. Een discussie over de noodzaak van de verplaatsing van de manege is niet aan de orde.’’
Willeskop 64-68 is de volgende in een lange lijst met mogelijke locaties. In maart 2015 zat het bestuur van de manege even in zak en as, nadat de gemeenteraad niet instemde met verhuizing naar Willeskop 9-11. “Uiteindelijk hebben we die afwijzing en het verzoek om zelf initiatief te nemen gezien als een kans’’, vertelde bestuurslid Henk Siebers maandag. ‘’Een plan dat honderd procent naar ieders tevredenheid is zal een utopie blijven maar door goed naar iedereen te luisteren en de redenen van andere keuzes uit te blijven leggen vinden wij dat er een plan voorligt dat een mooie middenweg is tussen alle belangen.’’ Inwonersbelangen en Progressief Akkoord stelden ook de nodige vragen bij het plan. Inwonersbelangen vooral over financiële cijfers die niet in de openbaarheid mochten worden genoemd en Progressief Akkoord over de noodzaak van een nieuwe locatie. De overige partijen leken minder moeite te hebben met de locatie en maakten zich met name zorgen over de verkeersveiligheid, maar ook daar zag Lejeune weinig reden toe.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25