De meiden M013 van FC Oudewater zijn kampioen. (Foto: PR)
De meiden M013 van FC Oudewater zijn kampioen. (Foto: PR)

Meiden M013 van FC Oudewater kampioen

Algemeen 225 keer gelezen

Meiden M013 van FC Oudewater kampioen

Oudewater - De talenten van FC Oudewater M013-1 speelden zondag 20 november bij Floreant in Boskoop het Districtskampioenschap Voetbal Talenten Toernooi, West II. Een toernooi om meerdere NK tickets en natuurlijk de districtstitel! Omdat niet alle talenten van de M013-1 aanwezig konden zijn, kregen ze versterking van Nikki Stalvord (M013-2), Bente Kranenburg (M013-2), Leire Middelman (M015-1) en Daphne Boere (M011-1). 

De meiden trotseerden storm, regen en heel veel wind. Na het zingen van het Wilhelmus bij de openingsceremonie speelden de meiden allereerst een wedstrijd tegen Floreant, met 1-0 winst. Na een warme kop chocolademelk gingen de dames weer het veld op voor een wedstrijd tegen Bergeijk die ze met 6-0 wonnen! Alliance’22 won daarna van Oudewater met 0-1. 

Er volgde een spannende kruisfinale tegen andere poule winnaar Zoetermeer die zich niet gemakkelijk gewonnen gaf. De wedstrijd eindigde met 0-0 en dus volgden penalty’s. Een keeperswissel werd gedaan van Lente naar Leire. Leire hield het eerste schot op het doel. Een voltreffer van Lisanne volgde. Ook Zoetermeer scoorde. Opnieuw een treffer in het doel van Zoetermeer, dit keer van Senna. Zoetermeer deed opnieuw een poging maar deze werd gestopt door Leire! We waren door.
Onder het genot van een kop koffie werd ons even later door de scheidsrechter gemeld dat de penalty’s opnieuw gedaan moesten worden omdat een keeper niet gewisseld mocht worden voor de penalty’s.
Opnieuw traden de meiden van Oudewater aan. Lente helemaal scherp in het doel!
De eerste bal van Zoetermeer werd gestopt door Lente. De volgende bal van Oudewater werd helaas ook gestopt. Het volgende schot van Zoetermeer werd weer tegengehouden door Lente, onze topper! Een voltreffer van Senna volgde. Zoetermeer scoorde ook, over Lente heen. Spanning ten top. Helaas miste Oudewater het volgende schot op doel. Ook Zoetermeer schoot naast. De laatste treffer van Leire bracht FC Oudewater naar de finale!

In de finale stonden we dan opnieuw tegenover Alliance’22. Een spannende partij volgde. De eerste helft hadden we windje mee. Tess gaf een mooie voorzet; Bente knalde ‘m er in. Na de rust wind tegen. Oei. Alliance’22 heeft één mooie kans gehad maar dat liep gelukkig met een sisser af, op de paal. Toen de scheidsrechter af floot was het feest!

In de kantine werden de talenten terecht gehuldigd! Een prachtige wisselbeker, een zilveren schaal, voor ieder een gouden medaille én een ticket voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap nemen de meiden mee naar Oudewater!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37