IJFC Vrouwen 1 wint in Berkel

Algemeen 184 keer gelezen

IJFC had moeite om te wennen aan de omstandigheden en wellicht was er ook sprake van een beetje te gemakkelijk starten. Zo kon Berkel de eerste 15 minuten de wedstrijd dicteren. IJFC stond onder druk en er was al in de achtste minuut een dot van een kans voor Berkel. Gelukkig stond Anne Bik op de juiste plaats om de bal voor de doellijn weg te werken. Ook daarna bleef het vooral Berkel die aanviel. IJFC kreeg het niet voor elkaar om grip te krijgen op de wedstrijd. Achter de feiten aan lopen en dat geeft de tegenstander juist extra zelfvertrouwen.

Het eerste doelpunt deze wedstrijd viel in de 10de minuut. Een schot (voorzet) vanaf rechts ging over Tamara Kamps het doel in en zo kwam Berkel op voorsprong.

Het duurde daarna nog even voordat IJFC tot een goede aanval kon komen. In de 20ste minuut kreeg Malissa Klein een goede kans om de bal erin te schieten maar haar schot was te zacht.

Na een half uur leek IJFC beter aan het veld en de bal gewend en begon steeds beter te voetballen. Dat leidde in de 34ste minuut tot een corner, die in eerste instantie door Berkel weggewerkt werd maar Anne Bik zette de bal opnieuw voor waar Petra Verbeek de bal kon inkoppen. 1 – 1.

De laatste fase van de eerste helft ging het spel op en neer zonder noemenswaardige kansen.

Na de rust al snel een doelpunt waarmee IJFC op voorsprong kwam. In de 48ste minuut kreeg IJFC een vrije trap op links die door Robin Hendriks werd genomen en in het strafschopgebied werd gebracht. Daar schoot Shamara Lemmers op doel maar de bal werd niet helemaal goed geraakt en kwam in de drukte net voor de voeten van Audrey van der Horst die wel raak schoot. Fantastisch natuurlijk na meer dan een jaar “droog” te hebben gestaan.

Deze opsteker direct na rust gaf IJFC direct meer zelfvertrouwen maar Berkel kwam 3 minuten later kwamen ze weer langszij. Ook voor hen op links een vrije trap die ook in de drukte door een voet van een Berkel speelster het doel werd ingewerkt. 2 – 2 .

Daarna een fase waarin het spel zich meer op het midden afspeelde en er weinig spectaculairs te zien was.

In de 78ste minuut kwam IJFC opnieuw op voorsprong door een goal van Robin die de bal door Audrey precies op tijd ingespeeld kreeg en door kon richting het doel, daar nog een speelster uitkapte en beheerst afrondde.

Snel daarna, in de 80ste minuut, viel ook de 2 – 4. Een vrije trap werd voorgegeven en Robin wilde deze inkoppen maar de nummer 4 van Berkel kopte de bal eerder, onbedoeld, de eigen doel in.

Berkel zette nog alles op alles en scoorde met nog 3 minuten te gaan nog een doelpunt. Op links kon een speelster doorbreken. Daar waar IJFC dacht een vrije trap te krijgen omdat Shamarah behoorlijk weggeduwd werd, liet de scheidsrechter doorspelen en kon er worden voorgegeven en van daaruit werd er gescoord. Een gelijkspel had deze middag de verhouding beter weergegeven maar bij IJFC zal niemand klagen en klimt de ploeg naar de 3de plaats al zijn de verschillen nog erg klein.

Volgende week de eerste returnronde. Smerdiek (st Maartensdijk) onderneemt de lange reis naar IJsselstein. Aangezien de eerste wedstrijd IJFC, tegen de verhouding in, verloor zal men uit zijn op revanche maar dat zal niet gemakkelijk worden daar Smerdiek steeds beter is gaan presteren en slechts 2 punten minder heeft dan IJFC. De vrouwen kunnen wel een steuntje in de rug, positieve aanmoedigingen, gebruiken bij deze klus!

De foto’s zijn van Floor Lemmers. Meer op de facebookpagina: IJFC vrouwen

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20