Afbeelding

Hoor wie klopt daar…

Algemeen 38 keer gelezen

Nee, ik ga het niet over de pietendiscussie hebben, weest u gerust. Maar Sinterklaas, wat een ontzettend leuk feest was en is dat toch. Soms vind ik het wel jammer dat ik geen kind meer ben. Ik weet het nog goed, die spanning wanneer de Sint op zijn boot aankwam. De pepernoten uit de gehandschoende hand van de Pieten smaakten altijd het best. Je deed je best het braafste kind van de klas te zijn, in elk geval toch in de maand november. Je wist namelijk maar nooit of Sinterklaas al afluisterpieten had gestuurd, niet braaf zijn kon het cadeautje in je schoen in gevaar brengen!

Over het schoen zetten gesproken, dat was toch altijd wel magisch. In de avond zette ik hem klaar voor de deur, ik loerde altijd nog even door de zwarte ramen om te kijken of ik niet ergens een glimp van een Piet opving. Soms deed ik een mandarijntje, appel of wortel in mijn schoen, want ik was ook erg begaan met het welzijn van het paard van Sinterklaas. De volgende ochtend rende ik dan in alle vroegte naar beneden om daar een cadeautje te vinden. Nooit hoorde ik wat of merkte ik dat Piet of Sinterklaas dat cadeautje daar neer had gelegd, maar lang dacht ik daar niet over na. Tijd om het cadeautje uit te pakken!

Op pakjesavond was de sfeer altijd gespannen, want op welk moment zou er enorm hard op deuren en ramen worden gebonkt? Bij elk geluidje rende ik naar de gang, misschien stond de zak al voor de deur! Wanneer het dan eenmaal zover was durfde ik eigenlijk amper naar die deur toe, de spanning te hoog. Het uitpakken van de cadeautjes was altijd zo voorbij, we rukten het papier er in hoog tempo vanaf, benieuwd of we iets hadden gekregen dat we hadden omcirkeld uit het grote Sinterklaasboek. Wat een heerlijke herinneringen heb ik. De gezelligheid, de spanning, het samenzijn, maar uiteraard ook de cadeautjes en het ontmoeten van Sinterklaas en zijn Pieten. Met enige weemoed keek ik nu naar de gespannen gezichten van de kinderen bij de intocht. Dat ook zij later maar met blijdschap mogen terugkijken op ons kinderfeest.

meritmaaktmee@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20