Het hospice ontvangt van Ine de waal (tweede van links) een quilt om over de kist te leggen als gasten het huis verlaten. (Door: Margreet Nagtegaal)
Het hospice ontvangt van Ine de waal (tweede van links) een quilt om over de kist te leggen als gasten het huis verlaten. (Door: Margreet Nagtegaal)

Bijzondere quilt als laatste groet

Algemeen 245 keer gelezen

Oudewater - Inmiddels draait het Hospice in Oudewater alweer zo’n acht maanden en mocht coördinator Caroline de Boer uit handen van Ine de Waal een prachtige quilt met een bijzonder doel in ontvangst nemen. “De quilt is op maat gemaakt om over de kist te leggen als een gast ons huis weer verlaat”, legt Caroline uit. “Als iemand hier binnenkomt als gast staan er altijd bloemen klaar ter begroeting. Bij het afscheid kunnen we nu de quilt gebruiken als vorm van laatste groet.”

Ine de Waal maakte de gekleurde patchwork quilt helemaal met de hand en verwerkte daarin symboliek die passend is bij deze situatie. Al 40 jaar maakt zij allerhande quilts. Bovenop (middenin) de quilt is een loper met prachtige bloemen. Aan de zijkanten die naar beneden hangen zijn diverse vlinders te zien als symbool van de overgang naar een ander leven.

Nadat Ine de Waal een eerste bezoek had gebracht aan het hospice, maakte ze haar werktekening en stemde de kleuren af aan de inrichting van het huis. “Ik vind het heel mooi om iets te doen voor deze instelling”, vertelt zij. Ze deed het geheel vrijwillig en besteedde er minstens 500 uur aan. “Uit eerbied en genegenheid voor de mensen die hier sterven.”

Carolien de Boer benadrukt dat afscheid nemen vaak gepaard gaat met rituelen. “We kunnen nu op een mooie manier afscheid nemen van onze gasten.” Namens het bestuur sprak Sytse Ypma zijn dank uit voor deze mooie gift.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws gisteren
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10