Het hospice ontvangt van Ine de waal (tweede van links) een quilt om over de kist te leggen als gasten het huis verlaten. (Door: Margreet Nagtegaal)
Het hospice ontvangt van Ine de waal (tweede van links) een quilt om over de kist te leggen als gasten het huis verlaten. (Door: Margreet Nagtegaal)

Bijzondere quilt als laatste groet

17 jan, 16:54 Algemeen

Oudewater - Inmiddels draait het Hospice in Oudewater alweer zo’n acht maanden en mocht coördinator Caroline de Boer uit handen van Ine de Waal een prachtige quilt met een bijzonder doel in ontvangst nemen. “De quilt is op maat gemaakt om over de kist te leggen als een gast ons huis weer verlaat”, legt Caroline uit. “Als iemand hier binnenkomt als gast staan er altijd bloemen klaar ter begroeting. Bij het afscheid kunnen we nu de quilt gebruiken als vorm van laatste groet.”

Ine de Waal maakte de gekleurde patchwork quilt helemaal met de hand en verwerkte daarin symboliek die passend is bij deze situatie. Al 40 jaar maakt zij allerhande quilts. Bovenop (middenin) de quilt is een loper met prachtige bloemen. Aan de zijkanten die naar beneden hangen zijn diverse vlinders te zien als symbool van de overgang naar een ander leven.

Nadat Ine de Waal een eerste bezoek had gebracht aan het hospice, maakte ze haar werktekening en stemde de kleuren af aan de inrichting van het huis. “Ik vind het heel mooi om iets te doen voor deze instelling”, vertelt zij. Ze deed het geheel vrijwillig en besteedde er minstens 500 uur aan. “Uit eerbied en genegenheid voor de mensen die hier sterven.”

Carolien de Boer benadrukt dat afscheid nemen vaak gepaard gaat met rituelen. “We kunnen nu op een mooie manier afscheid nemen van onze gasten.” Namens het bestuur sprak Sytse Ypma zijn dank uit voor deze mooie gift.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55