Afbeelding

Even voorstellen... Pim van Dijk

Algemeen 314 keer gelezen

Oudewater - “Ik wil graag mijn kennis gebruiken om de weeshuizen te helpen en vooral de kinderen een leuke tijd geven.” Deze week in Even voorstellen: de Oudewaterse Pim van Dijk die in februari voor een maand vertrekt om vrijwilligerswerk te doen in Indonesië.

De 27-jarige Pim van Dijk, kok van beroep, knijpt er voor een aantal weken tussenuit om een steentje bij te dragen in het buitenland. Via de vrijwilligersorganisatie Vrijwilliger Wereldwijd krijgt hij vrijwilligerswerk toegewezen in een aantal weeshuizen in het Indonesische Malang. “Hier wonen kinderen die geen thuis meer hebben of in een verlaten dorpje wonen en hier doordeweeks komen voor school.” Pims keuze om vrijwilligerswerk te doen in specifiek dit gebied komt niet uit de lucht vallen. “Mijn roots liggen in Indonesië. Mijn opa is in Malang geboren en ik wil al heel mijn leven hierheen en ontdekken hoe het daar is. Dat ik dit dan in combinatie kan doen door iets terug te doen voor de mensen daar, vind ik super.”

Pim: “In het project geven ik en nog een vrijwilliger de kinderen Engelse les en les in sociale vaardigheden. Er zijn daar genoeg kinderen die nog nooit hun tanden hebben gepoetst. Met dit soort - voor ons - simpele dingen, helpen wij hen dan.”

Hij start daarnaast ook sportieve buitenschoolse opvang op. “Ik sport al mijn hele leven en ben voetbaltrainer bij FC Oudewater. Er wordt in Malang na schooltijd niet veel gedaan met sporten, waardoor de kinderen zich vervelen en op straat hangen. Door te bewegen leren de kinderen samenwerken en ontwikkelen ze zich sneller”, legt hij uit. “Het hoeven niet eens moeilijke dingen te zijn, maar bijvoorbeeld estafettes, voetballen en touwtje springen.” De twintiger hoopt dat de kinderen, wanneer hij weer terug naar Nederland gaat, hierdoor blijven sporten en van de straat blijven.

De 27-jarige, die zijn reis en het project zelf financiert, vindt het belangrijk om zijn kennis over te dragen. “Er zijn zat mensen die denken dat ze de wereld gaan verbeteren, maar dat gevoel heb ik totaal niet. Ik wil juist mijn kennis overdragen”, stelt hij. “Ik heb het geluk dat ik hier geboren ben en daar ben ik mij erg bewust van. De mensen daar zijn gelukkig met wat ze hebben, ze weten niet beter en nemen genoegen met de kleinste dingen. En dat terwijl wij hier alleen maar meer en meer willen.” Pim: “Ik besef mij dat het belangrijk is om mensen te helpen en de kinderen het naar hun zin te maken en ze dingen bij te leren. Ik kijk er naar uit om het land, de cultuur, het eten en natuurlijk het project te omarmen!” Pim’s avontuur is te volgen via: www.instagram.com/pimvrijwillig. Meer info: www.vrijwilligwereldwijd.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09