Afbeelding

Change Fighting Academy in actie tijdens KTMMA gala

Algemeen 384 keer gelezen

Afgelopen zondag stond onze eerste KTMMA partij op de agenda, waar Cornee Schniermanni van CFA, moest vechten (partij op donderdag aangenomen).

KTMMA is een nieuwe wedstrijd vorm waar eerst 5 minuten gekickbokst wordt, daarna volgt een ronde van 5minuten op MMA regels. We stonden gematched tegen een pupil van Marloes Coenen van R grip gym.

De partij begon vrij rustig waarbij de tegenstander probeerde door te komen met harde trappen naar het hoofd. Cornee was echter scherp en blokte zonder al te veel moeite. De eerste 2 minuten lag het initiatief bij de tegenstander zonder echt gevaarlijk door te komen. Cornee counterde goed en kwam een aantal keer goed door met harde lowkicks. Cornee nam het initiatief langzaam over en kwam een keer erg hard door met een linker hoek. Ondanks de wankelende knieën bleeft de tegenstander overeind. Aan het einde van de ronde had Cornee een licht puntenvoordeel. Tijdens de rust moesten de kickbokshandschoenen verwisseld worden door MMA handschoenen.


Dankzij het teamwork van Marc van Rooijen en Stijn Snijder verliep dit gesmeerd en stond Cornee met een dikke smile op zijn gezicht te popelen om op MMA regels verder te gaan. Cornee pakte meteen het initiatief en de tegenstander ging al snel over naar takedowns. Dit lukte ondanks de goede verdediging van Cornee. Al is het MMA een vrij onbekend terrein voor Cornee, moeten we zeggen dat hij tactisch perfect op de grond bezig was. Nooit kwam hij echt in gevaar en bijna won hij op een verwurging. Toen Cornee bestookt werd op de grond door stoten, bleef hij goed kijken en counterde briljant met een korte hammerfist, die vol in het gezicht landde. Het was mooi om te horen hoe het publiek reageerde. De 2e ronde was zo voorbij en het kwam op een juriebeslissing aan. Helaas scoorde Cornee te weinig op de grond waardoor de partij verloren ging. Maar dat drukte de pret echt niet want het was een lekkere knokpartij zonder enige schade opgelopen te hebben.
De woorden van Cornee:

“Dat MMA smaakt naar meer!” OESHH

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14