Vives Heren 1 bekert simpel verder

Algemeen 49 keer gelezen

Donderdag 1 december speelde Heren 1 de bekerwedstrijd tegen Inter Rijswijk. Rijswijk speelt een klasse lager, maar doet daar wel mee om het kampioenschap. Vorig jaar kwam VIVES dit team ook al tegen in de beker, in Rijswijk werd toen eenvoudig met 3-0 gewonnen. Na een goede training op dinsdag kon VIVES met vertrouwen aantreden in hun 2e bekerwedstrijd dit seizoen.

De 1 e set begon René met Addie en Thijme op midden en Daan in de diagonaal. Verder was Tom de spelverdeler en speelden Thijs en Mitchel aan de buitenkant. Hylke completeerde het team als libero. VIVES begon sterk aan de wedstrijd, de servicedruk lag hoog, en met harde aanvallen raakte Inter Rijswijk onder de indruk. De 1ste set werd dan ook een walk-over en eindigde in 25-10 voor VIVES.

Logischerwijs begonnen dezelfde mannen aan de 2 e set. VIVES pakte al gauw weer een flinke voorsprong (16-5) maar zakte daarna een beetje in. Het spel werd wat slordiger maar gelukkig kwam de overwinning geen moment in gevaar en won VIVES de set met 25-17.

In de 3de set trachtten de IJsselsteiners de wedstrijd snel uit te maken. Toch was het Rijswijk dat eindelijk de geest had gekregen. Het jonge team werkte voor iedere bal en kreeg het geluk aan hun zijde. Een voorsprong van 3 punten op 12-15 was echter het maximaal haalbare. VIVES zette weer aan maar bleef het moeilijk hebben. Boven de 20 toonde Heren 1 zich de sterkste en besloot het de set met 25-23.

Uiteindelijk een redelijk eenvoudige overwinning voor VIVES die bij elkaar net iets meer dan een uurtje duurde. De volgende ronde van de beker zal waarschijnlijk nog voor de jaarwisseling plaatsvinden, dan speelt VIVES thuis tegen Switch Hooglanderveen. We houden u op de hoogte wanneer de precieze datum bekend is!

Aanstaande zaterdag spelen de mannen om 17:00 in Bilthoven tegen de hekkensluiter van de 3e divisie, Irene H1. Zeker omdat er nog 5 andere VIVES-teams ook tegen Irene spelen hopen we natuurlijk dat u weer komt kijken!

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20