Montfoort boekt belangrijke winst.

Montfoort boekt belangrijke overwinning bij VVZ’49

Algemeen 46 keer gelezen

Montfoort - Na drie verliesbeurten op rij vormde de wedstrijd tegen de nummer 12 op de ranglijst een sleutelpartij. Bij winst zou de Montfoortse ploeg zicht houden op de top in de 1e klasse A, maar bij verlies moest men nadrukkelijk opnieuw naar beneden kijken. En daar zat eigenlijk niemand, die Montfoort lief heeft, op te wachten.

Terug van een blessure was Danny ter Hoeve en ook voor Max Verweij was opnieuw een basisplaats ingeruimd. Na weken blessureleed sloot Miquel Ballo weer aan bij de selectie en startte op de reservebank.

Op het met herfstbladeren bezaaide kunstgrasveld startte Montfoort voortvarend en al na twee minuten belandde een inzet van Ter Hoeve in het zijnet. De toon leek gezet en Montfoort kreeg in het verdere verloop van de eerste helft de nodige kansen om op voorsprong te komen. Zo was daar een afgemeten voorzet van diezelfde Ter Hoeve op aanvoerder Roelofs, maar deze zag zijn kopbal op het dak van het doel vallen. Toch ontbrak de noodzakelijke beleving.

Bij de spaarzame aanvallen van VVZ’49 stond doelman Vianen, zoals het grootste deel van deze competitie, opnieuw zijn mannetje, maar toen Benjamin Honing in de 42e minuut vrij doorgang kreeg in de Montfoortse defensie was de Montfoortse goalie kansloos.

In de tweede helft tapte Montfoort uit een heel ander vaatje. Daar was de noodzakelijke beleving met na ruim vijf minuten spelen het beoogde resultaat. Uit een scrimmage bij de doellijn van de thuisploeg was het uiteindelijk Remco de Rijk, die de bal over de doellijn tikte en zijn eerste doelpunt voor ‘The Orange Machine’ scoorde.

Het mooiste doelpunt viel tien minuten later toen Max Verweij op de rand 16 meter de bal voor zijn voeten kreeg en zeer geplaatst doelman Stijn Waals kansloos liet. Na deze belangrijke en terechte treffer maakte Montfoort het zich echter heel moeilijk en het was aan doelman Vianen te danken, dat de gelijkmaker uitbleef.

Na 55 minuten moest de aan zijn enkel geblesseerde verdediger Mike van Oostrom hinkend het veld verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door Nick Koppers, waardoor er in verdedigend opzicht het een en ander verschoven moest worden.

Nog geen vijf minuten later haakte ook Revelino Janga geblesseerd af. Voor hem in de plaats kwam Miquel Ballo, die met zijn aanvallende acties enigszins de druk in verdedigend opzicht moest wegnemen.

Een kwartier voor tijd gaf ook Max Verweij aan, dat hij uit voorzorg gewisseld wilde worden, waardoor Marck van Baal de 90 minuten mocht volmaken.

Mede door deze aanvallende impulsen werden er dan ook diverse mogelijkheden gecreëerd om de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar de belangrijke 3-1 bleef uit, waardoor de thuisploeg nog bleef hopen op een gelijkspel.

Positief in deze fase van de wedstrijd was wel, dat Montfoort als een team streed om de kleine voorsprong te behouden en uiteindelijk slaagde men dan ook in de opzet en werd met deze overwinning een gat geslagen met de onderste helft. Zorgelijk was wel het aantal blessures, dat Montfoort in deze wedstrijd opliep en het is aan verzorger Co van Bennekom om de komende dagen te laten zien, dat hij over ‘gouden handjes’ beschikt.

Zaterdag staat de laatste wedstrijd tegen het Leusdense Roda’46 op het programma en ook hier is winst een voorwaarde om met de winterstop tot minimaal de top-5 te behoren.

Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46