Gé Sluijs neemt na 44 jaar afscheid als voorzitter van De Blauwbaadjes. (Foto: PR)
Gé Sluijs neemt na 44 jaar afscheid als voorzitter van De Blauwbaadjes. (Foto: PR) (Foto: )

De Blauwbaadjes neemt afscheid van voorzitter

  •   keer gelezen

Oudewater - De Oudewaterse carnavalsvereniging De Blauwbaadjes vierde zaterdag haar 44-jarig bestaan. Naast een uitgebreide terugblik op alle door de vereniging georganiseerde festiviteiten en een voor 111 uitverkorenen geserveerd diner was er ook sprake van een serieuze noot.


Mede-oprichter van De Blauwbaadjes en voorzitter van de vereniging Gé Sluijs legde de voorzittershamer neer en overhandigde de scepter aan Leon Sangers. Sluijs was 44 jaar betrokken bij De Blauwbaadjes en zal van een zekere afstand de ontwikkelingen van ‘zijn’ club blijven volgen.

Uit handen van de nieuwe voorzitter en onder het toeziend oog van de 44e prins -zoon Raphaël-, zijn echtgenote, de leden van de Raad van Elf en al diegenen die zich in de achterliggende jaren inspanden voor het vieren van een vrolijk dan wel degelijk carnaval, ontving de scheidend voorzitter een waardebon die hem op termijn per cruiseschip naar de Noorse fjorden zal brengen.

De aanwezigen lieten hun instemming met deze geste blijken en zongen de jubilaris toe. Ook de introductie van het nieuwe carnavalslied maakte veel enthousiasme los onder de aanwezigen. De muzikale ondersteuning voor dit product lag in handen van Sebastiaan van Zuylen. Tijdens de officiële receptie maakten veel oude Prinsen hun opwachting, genoten de aanwezigen van historische beelden en sprak ook burgemeester Verhoeve zijn waardering uit voor de activiteiten die de burgers van Oudewater dichter bij elkaar brachten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten