Montfoort zakt naar zevende plek na verlies

Algemeen 66 keer gelezen

Montfoort - In de wedstrijd tegen VVZ’49 liet de ploeg van Renato Dijksterhuis pas in de tweede helft de tanden zien en men vroeg zich dan ook af waarom deze strijdlust niet zichtbaar was vanaf minuut één. In de aanloop naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag zou je dan ook verwachten, dat er uit een ander vaatje getapt zou worden tegen de nummer 10 uit de competitie.

Tot opluchting van Dijksterhuis waren Mike van Oostrom en Revelino Janga voldoende hersteld om in de basis van start te gaan. Nick Besamusca zal pas op zijn vroegst na de winterstop zijn rentree maken.

Over de eerste helft valt nauwelijks iets te melden. Of het moet de 100 procent kans zijn, die Joost van Apeldoorn na ruim een half uur spelen kreeg. Uit de rebound ging zijn inzet voorlangs en net naast. Er zat geen snelheid in het spel en van beide kanten werd niet op het scherpst van de snede gespeeld.

Opnieuw werd de tweede helft aangegrepen om uit een ander vaatje te tappen. In de momenten dat het nodig was, stond doelman Vianen zijn mannetje en in aanvallend opzicht werden er wel mogelijkheden gecreëerd omdat er meer druk gezet werd, maar dit leidde niet tot echt grote kansen. Of het moet de vrije trap zijn, die werd ingespeeld op de mee opgekomen Mike van Oostrom. De bal werd op maat gegeven en zijn inzet, die tussen een voorzet en een doelpoging in viel, belandde uiteindelijk over de doelman op de deklat.

Pas vanaf de 80e minuut ging er aan Montfoortzijde behoorlijk wat fout. Leek de 1-0 voor de thuisploeg een kwestie van tijd, het doelpunt viel aan de andere kant. Het was in de 81e minuut Anass Akharoud, die de verdediging van Montfoort openbrak en Vianen kansloos liet.

Nog geen minuut later was het opnieuw raak, vooral omdat men nog teveel bezig was met de openingstreffer. De organisatie was dan ook ver te zoeken en Jaimy Wilken maakte hier handig gebruik van.

De wedstrijd was op dat moment gespeeld en de thuisploeg probeerde er nog alles aan te doen om de achterstand te verkleinen, waardoor er achterin heel veel ruimte ontstond. Als het vizier scherper stond bij de gasten hadden er nog meer goals kunnen vallen. Nu bleef het beperkt tot slechts één. Invaller Jamal Lachkar mocht de eindstand bepalen op 0-3.

Door dit resultaat zakt Montfoort weer naar de zevende plaats op de ranglijst en staat men op gelijke hoogte met de eerstvolgende tegenstander op 28 januari, Woudenberg.

De komende weken staan in het teken van de winterstop, een tijd voor herstel, maar ook een periode om na te denken hoe men de tweede helft van de competitie in zal gaan. Gezien de plek op de ranglijst lijkt er niets aan de hand, maar wat betreft het vertoonde spel zal trainer Dijksterhuis zich toch wel zorgen maken. Zowel in de wedstrijd tegen DTS Ede als die tegen Roda’46 verloor men op schlemielige wijze. Het scorend vermogen hapert en daar zal dan ook de komende weken de nodige aandacht aan besteed worden.

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws gisteren
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10