De Valk dames 1 wint!

Algemeen 54 keer gelezen

Montfoort - De dames 1 van De Valk reisden afgelopen donderdag af naar IJsselstein om tegen Vives dames 2 een competitiewedstrijd te spelen. De Valk staat laatste op de ranglijst en Vives een na laatste dus hier moesten punten gehaald worden. De selectie was op volle sterkte aanwezig alleen was de vaste trainer/coach Arthuro helaas afwezig. Hij had een goede vervanger geregeld.

Het begon goed voor De Valk. Ondanks dat de pass nog niet helemaal goed kwam, kon er toch worden gescoord. Mede door de goede service van Laura bleef de voorsprong behouden. De eerste set werd dan ook met 25-17 gewonnen.

Ook de tweede set pakte De Valk de voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Ze hadden wel moeite met de geplaatste prikballen maar ook dat ging gedurende de set beter. De tweede set werd gewonnen met 25-20.

De derde set begon heel goed voor De Valk. Er werd goed gespeeld. De pass kwam goed bij Ruth en daardoor konden alle aanvallers goed bediend worden. Er werd een ruime voorsprong opgebouwd. Er werd een aantal wissels toegepast zodat iedereen lekker aan spelen toekwam. Op de een of andere manier kwam er toch wat spanning bij kijken en liep het allemaal niet zo vlekkeloos meer. De pass was minder onder controle en aanvallend werd het niet meer afgemaakt. Vives kwam puntje voor puntje dichterbij. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg en werd deze set alsnog met 25-22 gewonnen.

De winst was al binnen maar elk punt is meegenomen. Ook deze set ging het allemaal wat moeizamer. Het werd niet meer echt afgemaakt en zo kwam er een aardige achterstand. Door een hele goede serviceserie van Ruth kwamen ze weer bijna op gelijke hoogte. Aan het eind van de set werd er hard gestreden voor elk punt. Er waren een paar mooie lange rally’s. Helaas voor De Valk trokken ze toch aan het kortste eind en ging de set met 25-23 naar Vives.

Toch een mooie 3-1 overwinning daarmee staat De Valk niet meer laatste. Aankomende zaterdag 17 december spelen ze thuis om 15.00 uur tegen Protos dames 3.

• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws gisteren
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws gisteren
• Een lange rij mensen neemt afscheid van Marcel Peters.
Afscheid van Marcel met mix van gevoelens Nieuws 15 apr, 13:12
• Een afscheidsfeestje in de IJsselhal.
Vives wint zijn laatste duel in de Topdivisie Sport 15 apr, 10:36
Voortgang badmintoncompetitie BC Apollo Sport 15 apr, 09:13
Montfoort SV'19 op degradatieplek, koploper VVIJ morst punten en ander voetbal Sport 15 apr, 09:07
• Auto beschadigd, inzittenden ongedeerd.
Auto met jonge kinderen in sloot bij Lopik 112 14 apr, 10:54
Geslaagde Meet & Greet over recreatie, toerisme en streekproducten Nieuws 13 apr, 09:00