NVC geen partij voor Vives in derby

Algemeen 39 keer gelezen

De altijd beladen wedstrijd tussen IJsselstein en Nieuwegein vond zaterdag plaats in de IJsselhal. 3 spelers die meespeelden in deze wedstrijd hebben ook wel eens aan de andere kant van het net gestaan. Daarbij komen nog eens 6 spelers die wel eens meegetraind hebben met de ander, een ontmoeting tussen oude bekenden dus.

De eerste set begon coach René verrassend met een 2-4 systeem. Hierin waren Tom en Joël de spelverdelers en stonden Thijme en Addie op midden. Daan en Mitchel stonden op buiten en verzorgden samen met Hylke als libero de passing. VIVES was goed voorbereid op de wedstrijd en begon dan ook sterk aan de 1ste set. Door sterke geplaatste services werd de passing van NVC onder druk gezet. Er werd al gauw een gat van 6 punten gepakt, maar NVC wist goed terug te komen en verkleinde de voorsprong tot 2 punten. Na een goede serviceserie en goed verdedigend en aanvallend werk stoomde VIVES door naar een 25-18 winst in de 1ste set.

Ook in de 2de set was VIVES duidelijk sterker dan NVC, die ondanks de vele lange mannen niet in staat waren om de aanvallen van de IJsselsteiners af te stoppen. Daarnaast bleef de servicedruk hoog en de eigen passing zeer sterk. De 2e set werd dan ook afgesloten met 25-17.

De 3de set was er eentje om te onthouden, met Mitchel aan service lukte alles. Onmogelijke ballen werden verdedigd en zelfs de doortikballen van de spelverdeler van NVC werden afgeblokt. Dit resulteerde in een stand van 16-3 in het voordeel van VIVES, en hierna lieten de mannen de teugels wat vieren en besloot het de set met 25-13.

Nadat de overwinning in de 3de set was veiliggesteld was VIVES aan zijn stand verplicht om ook de 4e en laatste set te winnen. Dit is altijd lastig als de set daarvoor te gemakkelijk gaat, NVC kon dan ook goed meekomen tot 8-8, daarna pakte VIVES de concentratie weer terug en liep snel uit naar 16-8. NVC kwam deze klap niet meer te boven waardoor heren 1 de laatste set ook won, 25-17.

Een zeer knappe overwinning van de VIVES-heren tegen het altijd taaie NVC. De mannen blijven zicht houden op de koppositie en loopt uit op de nummers 3 en 4 van de ranglijst. Volgende week de topper tegen de nummer 3, Waterlanders H1. Het wordt weer even zoeken op Google Maps waar u moet zijn, maar we zien u graag om 17:00 in Nieuwkoop!

NVC geen partij voor VIVES in derby

'Verduidelijk grote verschillen tussen aantallen windturbines en locatiecombinaties in provincie Utrecht' Nieuws 9 mei, 12:50
Door aankoop Heijmans van ROBA-terrein in IJsselstein weer stap verder in nieuwbouwplannen Nieuws 8 mei, 21:10
• Foto ter illustratie.
RMN haalt op Tweede Pinksterdag géén huishoudelijk afval op Nieuws 8 mei, 19:14
• De Windotter in IJsselstein.
Molens in de regio open op Nationale Molendagen 11 en 12 mei Nieuws 8 mei, 16:21
Zwembad De Hooghe Waerd houdt actie voor Pink Ribbon Nieuws 8 mei, 12:25
Utrechts Landschap start wervingsactie voor meer donateurs Nieuws 8 mei, 11:50
• Ad Spruit en zijn zoons Rudi en Peter bij de bedrijfshal aan de Aardvletterweg.
Bouwbedrijf Spruit bestaat vijftig jaar advertorial 7 mei, 16:55
Brandweer bevrijdt koe in Montfoort 112 7 mei, 16:55