Joop Pol interim algemeen directeur UW Samenwerking

  •   keer gelezen

Montfoort - Joop Pol start per 1 januari als interim algemeen directeur van UW Samenwerking, de ambtelijke organisatie van de gemeenten IJsselstein en Montfoort en als interim gemeentesecretaris bij de gemeente IJsselstein. Joop Pol volgt Jeroen van Delden op die benoemd is als gemeentesecretaris van de gemeente Ede.


Burgemeester Van Domburg, tevens voorzitter van UW Samenwerking, is verheugd over de vlotte benoeming en ziet uit naar de samenwerking met Joop Pol. “Hij brengt veel ervaring met zich mee, een noodzaak om de opgaven waar we als UW Samenwerking en gemeenten voor staan, effectief op te kunnen pakken.”

Joop Pol (66) heeft een lange ervaring in het openbaar bestuur en het werken in organisaties in verandering. Van 2002 tot april 2015 was hij gemeentesecretaris in Spijkenisse, vervolgens begon Pol op 1 januari 2016 als interim gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Almelo.

Joop Pol ziet uit naar deze uitdaging: “In mijn rol als verbinder hoop ik UW Samenwerking en het college van IJsselstein bij te staan en mijn kennis, ervaring en enthousiasme in te brengen. UW Samenwerking staat in de basis, van belang is nu die basis op orde te brengen, verder te ontwikkelen en te borgen.”

De aanstelling is voorzien tot uiterlijk oktober 2017. In de tussentijd gaan de gemeenten Montfoort en IJsselstein op zoek naar een definitieve vervanger van Jeroen van Delden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten