Afbeelding

Winterweer

Algemeen 152 keer gelezen

“Het gaat deze winter een aantal keren flink sneeuwen. En ook is de kans groot dat er op natuurijs kan worden geschaatst.” Met deze woorden kwam onze weergoeroe Piet Paulusma op de proppen in zijn wintervoorspelling. Nou kunnen de weergoeroes tegenwoordig volgens mij nog geen uur in de toekomst voorspellen, maar je weet het nooit. Van mij hoeft het allemaal niet hoor. Flink sneeuwen. Toegegeven, als je vanuit je raam naar buiten kijkt ‘s morgens en het heeft gesneeuwd dan is het best een leuk gezicht. Zo’n serene, witte wereld. De ellende begint echter als je naar buiten moet.
Allereerst moet je je auto uitgraven, want die heb je wel nodig om naar je werk te gaan. Met een beetje mazzel is het vochtig geweest en zit die witte zooi aan je ramen vastgevroren. Eer dat je in je auto kunt stappen heb je dus enorme spierballen en klotsende oksels van het krabben. Lekker fris. Als je geluk hebt hebben ze gestrooid, maar een klein beetje vorst eroverheen en je waant je met auto en al op de Vechtse Banen. Blij dat ik glij.
Dan woon ik nog in de bewoonde wereld, mijn vriend woont in een plaggendorp waar ik niet verwacht ooit een strooiwagen te zullen zien. Dat worden heel wat spannende minuten, als de voorspelling van meneer Paulusma uitkomt. Naast alle praktische bezwaren is er dan ook nog het feit dat die mooie, witte wereld binnen een uur is omgetoverd tot een bruine slurrie. Pumps aan naar je werk kun je gevoeglijk vergeten, tenzij je het sop drie centimeter hoog in je schoen wilt hebben staan. Dág mooie Tamaris-zebra-pumps, tot volgend jaar…
Het moge duidelijk zijn dat ik geen ware winterliefhebber ben. Ik vind het koud, nat en onpraktisch. Maar ach, als de voorspelling dan toch uitkomt dan moeten we er maar wat van maken met zijn allen. Een keertje schaatsen op natuurijs is best wel weer eens leuk. Sneeuwbalgevechten met vrienden hebben zo hun charme en een gigantische sneeuwpop maken vind ik zelfs op zéér volwassen leeftijd nog leuk om te doen. Toch, laat de winter na de kerst maar weer snel voorbij zijn, ik ben een warmbloedig dier.

Merit van Schalkwijk

meritmaaktmee@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37