Duizenden huizen GroenWest krijgen zonnepanelen

  •   keer gelezen

Montfoort/Regio - De komende vijf jaar worden duizenden woningen van GroenWest voorzien van zonnepanelen. Afhankelijk van het type woning komen naar schatting bijna 5.600 in aanmerking voor plaatsing van zonnepanelen. Karin Verdooren (directeur-bestuurder) licht toe: “Momenteel kiest GroenWest steeds vaker voor de toepassing van zonnepanelen. Dat willen wij nu op een structurele manier met grotere aantallen doorzetten.” Het zonnepanelenprogramma en de voorlichting richting huurders gaan vanaf het voorjaar 2017 van start.


GroenWest heeft de laatste jaren diverse complexen van zonnepanelen voorzien. Dit gebeurde mondjesmaat en op ‘ad hoc’-basis, omdat GroenWest zich in eerste instantie concentreerde op het isoleren van de schil van de woningen. Momenteel kiest GroenWest vanuit haar ambitie op het gebied van duurzaamheid steeds vaker voor de toepassing van zonnepanelen. Dat wil de corporatie nu op een structurele manier met grotere aantallen doorzetten.

“Het plaatsen van de zonnepanelen zal niet alleen een bijdrage leveren aan een verlaging van de CO2-uitstoot en een verbetering van het energielabel. Het zal ook een positief effect hebben op de woonlasten van onze huurders”, aldus Karin Verdooren.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten