Afbeelding

Polsstokspringers van het jaar

Algemeen 175 keer gelezen

Tijdens het jaarlijkse polsstokfeest in Benschop zijn op 10 december de seizoensprijzen van 2016 uitgereikt. Springer van het jaar werd Ricardo Faaij en Reinier Overbeek is verkozen tot talent van het jaar.

Benschop - De jonge Haastrechter werd dit jaar Nederlands Kampioen en Hollands Kampioen en sprong naar een nieuw persoonlijk record van 19.68 meter. Hij hield de toppers Jaco de Groot en Dymphie van Rooijen achter zich. Alle drie wonnen ze ook het “De Samenwerking-klassement”.
Bij de jongens won hier Reinier Overbeek. Hij werd tevens tot Talent van het Jaar 2016 is verkozen. Hij liet daarmee twee talentvolle dames, zijn zus Fabiënne en Demi Groothedde, achter zich. De respectievelijk 16- en 15-jarigen sprongen zich dit jaar in de top vier bij de dames.
Corné Benschop won de Willem Brouwer bokaal door zijn persoonlijk record twaalfmaal te verbeteren. Job den Hollander werd tweede.

De Bert Hertog bokaal, voor de winnaar van de meeste ‘ongesponsorde’ wedstrijden, ging naar Jaco de Groot, Dymphie van Rooijen en Reinier Overbeek. Bij de junioren won Paul van Meijeren in zijn laatste jaar deze titel, net voor Ricardo Faaij.
Er was als verassing nog een prijs voor de topper in natspringen. Ondanks zijn record van 20.45 en nog twee fantastische 20 meter sprongen wist Thomas van Midden met 48% natsprongen als hoogste te eindigen. Dit leverde hem een mooie duikbril op. Hij liet als enige weten dat hij deze prijs het volgende jaar niet zal gaan verdedigen. Teus Eikelenboom en Bert Koetsier waren dit jaar beide voor het 50e jaar actief in de polsstoksport en zijn daarom geëerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De schippers zijn er klaar voor
Boten van Yselvaert weer het water op Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos Nieuws gisteren
• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws 15 apr, 13:32
Afbeelding
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws 15 apr, 13:30
• Een lange rij mensen neemt afscheid van Marcel Peters.
Afscheid van Marcel met mix van gevoelens Nieuws 15 apr, 13:12
• Een afscheidsfeestje in de IJsselhal.
Vives wint zijn laatste duel in de Topdivisie Sport 15 apr, 10:36
Afbeelding
Voortgang badmintoncompetitie BC Apollo Sport 15 apr, 09:13
Afbeelding
Montfoort SV'19 op degradatieplek, koploper VVIJ morst punten en ander voetbal Sport 15 apr, 09:07