Foto:

Polsstokspringers van het jaar

  •   keer gelezen

Tijdens het jaarlijkse polsstokfeest in Benschop zijn op 10 december de seizoensprijzen van 2016 uitgereikt. Springer van het jaar werd Ricardo Faaij en Reinier Overbeek is verkozen tot talent van het jaar.


Benschop - De jonge Haastrechter werd dit jaar Nederlands Kampioen en Hollands Kampioen en sprong naar een nieuw persoonlijk record van 19.68 meter. Hij hield de toppers Jaco de Groot en Dymphie van Rooijen achter zich. Alle drie wonnen ze ook het “De Samenwerking-klassement”.
Bij de jongens won hier Reinier Overbeek. Hij werd tevens tot Talent van het Jaar 2016 is verkozen. Hij liet daarmee twee talentvolle dames, zijn zus Fabiënne en Demi Groothedde, achter zich. De respectievelijk 16- en 15-jarigen sprongen zich dit jaar in de top vier bij de dames.
Corné Benschop won de Willem Brouwer bokaal door zijn persoonlijk record twaalfmaal te verbeteren. Job den Hollander werd tweede.

De Bert Hertog bokaal, voor de winnaar van de meeste ‘ongesponsorde’ wedstrijden, ging naar Jaco de Groot, Dymphie van Rooijen en Reinier Overbeek. Bij de junioren won Paul van Meijeren in zijn laatste jaar deze titel, net voor Ricardo Faaij.
Er was als verassing nog een prijs voor de topper in natspringen. Ondanks zijn record van 20.45 en nog twee fantastische 20 meter sprongen wist Thomas van Midden met 48% natsprongen als hoogste te eindigen. Dit leverde hem een mooie duikbril op. Hij liet als enige weten dat hij deze prijs het volgende jaar niet zal gaan verdedigen. Teus Eikelenboom en Bert Koetsier waren dit jaar beide voor het 50e jaar actief in de polsstoksport en zijn daarom geëerd.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten