Dementieconsulent als spin in het web!

20 jan, 14:06 Algemeen

Montfoort - Tijdens de eerste informatieavond van het SWOM in het nieuwe jaar vertelt Marjon de Jong, al bijna 8 jaar dementieconsulent in Montfoort over haar werk. Zij ondersteunt, adviseert en begeleidt cliënten met dementie en zijn mantelzorger vanaf ‘het niet pluisgevoel’ tot aan verhuizing of overlijden. Marjon is een onafhankelijke vertrouwenspersoon die u informeert, adviseert, begeleidt en met u mee denkt in het maken van soms lastige keuzes. Ook biedt zij een luisterend oor en emotionele begeleiding.

De begeleiding betreft niet de cliënt alleen, maar ook partners, mantelzorgers, hulpverleners en andere betrokkenen zijn in het hele proces betrokken. Met haar collega Marleen Visser, mantelzorgconsulent en vrijwilligers organiseert zij informatieavonden, gespreksgroepen, ontmoetingsgroepen en een muziek- en loopgroepje. Er wordt samengewerkt met huisartsen, praktijkondersteuners en de collega’s van SWOM, met name met het sociaal team.

In eigen vertrouwde omgeving
Het doel van het werk is om de persoon met dementie zo lang mogelijk thuis in de eigen vertrouwde omgeving te laten wonen. Door mantelzorgers ondersteuning te bieden kan overbelasting voorkomen worden.

Informatieavond op 2 februari
Mantelzorgers, hulpverleners, vrijwilligers, dementieconsulent en mantelzorgconsulent vertellen deze avond over hun ervaringen. Daarna is volop gelegenheid om vragen te stellen en om uw ervaringen met ons te delen.

De informatieavonden worden elke maand georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd en betrokken is bij mensen met dementie. Het onderwerp van deze avond is voor IEDEREEN van belang.

U bent allen van harte uitgenodigd op donderdag 2 februari 2017 in het dienstencentrum van het Antoniushof. Aanvang 19.30 uur. Toegang is gratis!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31
Afbeelding
Antonius Ziekenhuis levert medicijnen thuis af Algemeen 13 aug, 10:00
Afbeelding
Van boer tot bord in het Groene Hart Algemeen 13 aug, 09:00
Afbeelding
Stuk glas veroorzaakt brand in bouwcontainer 112 12 aug, 17:34
Afbeelding
Hevige rookontwikkeling door buitenbrand langs N210 112 12 aug, 17:30
Afbeelding
Gemeente Lopik waarschuwt voor parkeerboetes lang de Lek Algemeen 12 aug, 14:10
Afbeelding
Dienstregeling bus 107 en tram wijzigt door Vuelta Algemeen 12 aug, 10:55