Denis Beekman met haar kampioensschaal (ingezonden foto)
Denis Beekman met haar kampioensschaal (ingezonden foto) (Foto: )

Denise Beekman beste kapster Young Intercoiffure

  •   keer gelezen

IJsselstein - Zelf had ze het niet durven denken, want de concurrentie was groot, maar toch werd Denise Beekman eerste tijdens Young Intercoiffure, een opleidingstraject èn wedstrijd van kappersorganisatie Intercoiffure.


De 22-jarige medewerkster van Jon Karelse Intercoiffure werd door haar werkgever getipt. “Hij heeft het voor mij geregeld. Hij vroeg of ik mee wilde doen en dat leek me wel leuk. Eerlijk gezegd wist ik niet precies wat het inhield toen ik eraan begon, maar zo’n kans moet je altijd grijpen. Sommige dingen moet je gewoon doen!”

In totaal deden dit jaar 26 meiden en één jongen mee aan de wedstrijd. Zij kregen allerlei trainingen, kleuren, knippen, opsteken. En dat alles voor gevorderden, “want de basis moet je al beheersen als je hieraan mee wilt doen,” legt Denise Beekman uit. “We hebben acht bootcamp-weekends gehad en een aantal dagen tussendoor. Je krijgt een topkapper als coach. Ik had Natasja Keijzer die mij begeleidde en daar heb ik echt heel veel van geleerd.”

De eindopdracht was een fotoshoot, waarin ze haar kwaliteiten moest presenteren. En de jury beoordeelde haar als de beste van deze Young Intercoiffure. Denise Beekman kreeg een kampioensschaal en een heel pakket met kappersspullen. “En de eer natuurlijk.”

En is ze nu volleerd. “Nee hoor, als ik de kans krijg, wil ik zeker nog meer leren in dit vak.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten