Foto:

Scouting zet trouwe leden in het zonnetje

  •   keer gelezen

Lopik - Scouting Clifford Reichert heeft het jaar afgesloten met een kerstopkomst. Alle leeftijdsgroepen, vanaf 5 jaar, kwamen samen om mee te doen met scouting activiteiten. Dit jaar werden zij verdeeld in gemengde groepen om verschillende spelletjes te doen zoals kerst-estafette, kerstballen werpen en sleeën race.


Elk jaar bedankt Scouting Lopik al haar vrijwilligers, zij staan elke week klaar om de kinderen uit te dagen met scouting activiteiten. Naast de wekelijkse opkomsten volgen de vrijwilligers trainingen bij Scouting Nederland en is een groot deel EHBO gecertificeerd. Daarnaast zetten deze vrijwilligers zich in voor onder meer de avondvierdaagse, Nog Harder, 4-5 mei en de Koningsspelen.

Twee vrijwilligers werden extra in het zonnetje gezet: Stans Goedhart en Jeroen de Jooden. Al jaren lang zetten zij zich met hart en ziel in voor Scouting Lopik. Zij zijn door de voorzitter, Glenn Jantz, geëerd met een ‘Bronzen waarderingsteken’. Hun jarenlange enthousiaste inzet wordt niet alleen onderschreven door het eigen bestuur maar ook vanuit het regio- en landelijk bestuur van Scouting Nederland. Het Bronzen waarderingsteken is één van de manieren die Scouting Nederland heeft om waardering te laten blijken aan haar vrijwilligers.

Scouting Lopik, die de naam mag dragen van oorlogsheld Clifford Reichert, bestaat dit jaar 20 jaar. Aan de Rolafweg Zuid, achter de tennis- en voetbalvelden, heeft de groep een groot terrein in bruikleen van de gemeente Lopik. Compleet met vuurkuil, moestuin, kippenren en natuurlijk het clubgebouw ‘The Mary’. De groep is onderverdeeld in speltakken: van 5-7 jaar de Bevers, 7-11 jaar de Welpen, 11-14 jaar de Scouts, 14-18 jaar de Explorers en sinds dit jaar ook voor 18-21 jarigen de Roverscouts. Leden ouder dan 21 jaar zijn ondergebracht in de Stam. Velen van hen zijn ook leiding en bieden ondersteuning aan de overige speltakken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten