Transparant en duurzaam zijn de kenmerken van De Curve dat in de zomer van 2017 wordt opgeleverd. (Artist impression EVA Architecten)
Transparant en duurzaam zijn de kenmerken van De Curve dat in de zomer van 2017 wordt opgeleverd. (Artist impression EVA Architecten) (Foto: )

Het meest duurzame gebouw van IJsselstein

  •   keer gelezen

IJsselstein - Aan de Swammerdamweg is de bouw gestart van het meest duurzame kantoorgebouw van IJsselstein: De Curve. In de zomer wordt het gebouw opgeleverd en neemt Terberg Technisch Beheer – onderdeel van Terberg Verenigde Bedrijven – haar intrek op de onderste van de twee verdiepingen.


Terberg Verenigde Bedrijven werd in 2015 winnaar van de Groenlicht Trofee, de tweejaarlijkse IJsselsteinse Duurzaamheidsprijs. De nagestreefde duurzaamheid van het bedrijf komt terug in de nieuwbouw van 1.600 m2 kantoor met daaronder parkeerruimte. Door zonnepanelen op het dak wordt het gebouw zelfvoorzienend op het gebied van elektrische energie. De speciale mos-sedumdakbedekking zorgt voor een betere infiltratie van het regenwater. CO2-gestuurde zoneluchtbehandeling en sensoren voor de inschakeling van ledverlichting op basis van daglicht en aanwezigheid, zorgen ervoor dat geen energie wordt verspild. Het gebouw krijgt een energielabel A+++ en presteert 50% beter dan het bouwbesluit vraagt op de energieprestatienorm (EPC).

Terberg Totaal Installaties – ook gecontracteerd door de gemeente voor de verbouwing van het stadhuis tot klimaatneutraal gebouw – realiseert de energiezuinige installaties. Door de glasgevels en het weglaten van verlaagde plafonds zullen de technische installaties maximaal zichtbaar zijn.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten