De bewoners konden onder meer hun wensen voor 2017 op kerstballen in een grote kerstboom hangen. FOTO: Wbv Lopik woningbouwvereniging Lopik
De bewoners konden onder meer hun wensen voor 2017 op kerstballen in een grote kerstboom hangen. FOTO: Wbv Lopik woningbouwvereniging Lopik (Foto: )

Renovatie Het Veld afgesloten in kerstsfeer

  •   keer gelezen

Lopik - Met een gezellig samenzijn in kerstsfeer heeft Woningbouwvereniging Lopik dinsdagmiddag samen met haar huurders de afronding van de ingrijpende renovatie van het woningcomplex Het Veld gevierd.


Voor de Lopikse woningbouwvereniging is het een buitengewoon groot project geweest. Met het oog op de duurzaamheid zijn de 51 woningen in de eerste plaats beter geïsoleerd, waarvoor het nodig was alle daken te vervangen. Bovendien zijn ze voorzien van zonnepanelen. Daarnaast zijn er nieuwe dakramen en dakgoten geplaatst. Ook zijn er nieuwe groepenkasten geïnstalleerd, is er binnen het nodige timmerwerk verricht en is het buitenwerk geschilderd. 

De renovatie heeft ook van de bewoners het nodige gevergd omdat het onder meer noodzakelijk was om de oude daken te verwijderen. Zo moesten bijvoorbeeld alle zolders compleet worden leeggeruimd. ‘’Sommige huurders zagen er best tegenop, maar de mensen hebben heel goed meegewerkt’’, aldus de woningbouwvereniging. 

Dat alles zo goed op schema is verlopen, is ook te danken aan het aannemersbedrijf Van Dillen uit Culemborg, dat het project voor zijn rekening heeft genomen. ‘’De mensen waren vol lof over de prettige manier waarop alle werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met alle vragen konden ze zonder problemen bij de aannemer terecht.’’ 

Het afsluitende feestje vond plaats in en rond het oude schoolgebouwtje. Om het project samen met de huurders op een passende manier af te ronden, zorgde de woningbouwvereniging voor een grote kerstboom, waarin de bewoners hun wensen voor 2017 op kerstballen in de boom konden hangen. De kinderen konden onder meer houten kerstballen versieren. Wethouder Gerrit Spelt sloot het project af door de lichtjes in de kerstboom te ontsteken. Uiteraard ging alles gepaard met een hapje en een drankje.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten