Loes is verantwoordelijk voor de organisatorische en zakelijke kant van de Stichting Muziekhuis Oudewater en haar man Sebastiaan van Zuilen (achter de piano) voor de muzikale kant. (Foto: Sophie Meijer)
Loes is verantwoordelijk voor de organisatorische en zakelijke kant van de Stichting Muziekhuis Oudewater en haar man Sebastiaan van Zuilen (achter de piano) voor de muzikale kant. (Foto: Sophie Meijer)

Even voorstellen... Loes de Vos

22 dec, 11:42 Algemeen

Oudewater - Loes de Vos (40), die al vanaf jongs af aan dol is op zang en dans, had samen met haar man Sebastian van Zuijlen (44) al jaren de stille wens om samen een muziekschool te starten. Deze lang gekoesterde droom werd afgelopen september werkelijkheid met de start van het eerste seizoen van Muziekhuis Oudewater.

Door Sophie Meijer

“De oude openbare school aan de Kapellestraat is zo’n mooie plek om onze droom uit te laten komen en mensen blij te maken en te inspireren”, vertelt Loes. Inmiddels is de muziekschool al een paar maanden geopend en kijkt ze terug op een geslaagde periode. “Het is hartstikke leuk om daadwerkelijk te realiseren waar we al jaren plannen voor hebben gemaakt. Het is nu allemaal in gang en het is super om te zien dat het pand gevuld is met enthousiaste leerlingen, van jong tot oud.”

Het koppel, beiden geboren in Cabauw, kreeg in 2012 het pand in het vizier en in 2016 de sleutel in handen. Loes is verantwoordelijk voor de organisatorische en zakelijke kant van de Stichting Muziekhuis Oudewater en haar man voor de muzikale kant. “Het is nu al een eigen plek geworden waar we samen met een gedreven team van alles organiseren op het vlak van muziek, theater, zang en dans.”

Het Muziekhuis wordt steeds bekender in Oudewater. “We proberen veel dingen te doen die ons verbinden met de Oudewaterse gemeenschap, zoals het pop-up kinderkoor en het Spelenderwijsorkest op de basisscholen. Gelukkig hoor ik veel leuke reacties en leeft het al behoorlijk. De eerste cursussen zijn afgerond en ook volwassenen hebben ons inmiddels gevonden.” Een voorbeeld hiervan is het Popkoor Oudewater, bestaande uit 70 leden. “Dit is een grote groep volwassenen die om de week met meerstemmige popsongs aan de slag gaat. Hier zitten ook mensen tussen die nooit hebben gezongen en nu voor het eerst in koorverband zingen.”

Eén van de allerleukste dingen vindt ze om kinderen muziek te laten ontdekken. “Zo zijn er de cursussen waar we kinderen spelenderwijs kunnen laten proeven aan de muziek. Er ontstaat zoveel creativiteit en enthousiasme en dat is dankbaar om te zien”, vertelt Loes. “Ze maken hierdoor kennis met wat samen muziek maken betekent. Het is voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen een sociaal gebeuren, iets wat wij een enorm super belangrijk element vinden van muziek.”

Het Muziekhuis sluit vanaf april 2017 voor een aantal maanden haar deuren voor de renovatie van het pand. “En daarna gaan we in september met frisse moed verder met het tweede seizoen!”, besluit Loes.

Meer informatie: www.muziekhuisoudewater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14