Foto:

Hooggehakt

  •   keer gelezen

Ik hou van hakken. Liefst zo hoog mogelijk. Je kunt me wakker maken voor pumps, als ik boos of verdrietig ben moet je me een plaatje laten zien van pumps en ik ben weer blij en als je echt iets goed te maken hebt mogen de bloemen in de winkel blijven staan. Pumps wil ik. Ik ben ook heel erg blij dat ik een vriend heb die het niets uitmaakt dat ik met hakken ruim een kop boven hem uittoren, het zou een lastige keuze worden om mijn pumps in de kast te laten staan.
Ik geef er ook veel te veel geld aan uit, maar er zijn ook zoveel merken. Bovendien, zeven paar zwarte pumps zijn niet overbodig! Ze zien er toch allemaal net wat anders uit? Wereld van verschil hoor, dus ik heb al die paren écht nodig. Mijn absolute droom is een paar Louboutins te bezitten, maar zelfs ik denk wel twee keer na voor ik 515 euro aan pumps uitgeef.
Ik moet wel eerlijk zeggen dat hakken perfect moeten zitten wanneer ze echt hoog zijn. Bij lagere hakken kom je nog wel weg met een iets te kleine schoen of een vervelend randje. Vanaf een centimeter of 8 red je dat niet meer, zoals ik al vaak aan den lijve heb ondervonden. Ik ben tegenwoordig dan ook heel kritisch, want niemand wil erbij lopen als een kreupele langpootmug. Je ziet ze weleens lopen en ik heb dan toch altijd wat medelijden. Meiden die doodongelukkig kijken en centimeter voor centimeter voorbij schuifelen. Op hakken lopen is niet eenvoudig, maar je maakt het jezelf alleen maar moeilijk met slechte schoenen.
Mijn vriend woont op een boerderij, wat dan wel weer eens lastig is. Stap ik fabuleus de auto uit, zakken mijn Guess pumps meteen centimeters diep de modder in. Ik moet maar eens een extra paar laarzen neer gaan zetten bij hem, want mijn schoenen worden er niet beter op zo. Ik vind dames die elegant op hoge hakken lopen in ieder geval erg prettig voor het straatbeeld. Tuurlijk, het is geen must, maar een paar mooie hakken waar je goed op kunt lopen? Dames, het siert jullie!


Merit van Schalkwijk

meritmaaktmee@gmail.com

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten