Jongerenwerkers Stella de Bie en collega Dion begeleiden de pleinportiers bij de organisatie van hun high tea voor de bewoners van de Boka. FOTO: Lysette Verwegen
Jongerenwerkers Stella de Bie en collega Dion begeleiden de pleinportiers bij de organisatie van hun high tea voor de bewoners van de Boka. FOTO: Lysette Verwegen

Pleinportiers verwennen bewoners Boka met high tea

Algemeen 79 keer gelezen

IJsselstein - Bewoners van crisisopvang de Boka werden vorige week verrast met een feestelijke high tea, georganiseerd door de pleinportiers van het Kameraplein en de Lanceerplaats in IJsselveld-Oost.

Terwijl de bewoners genoten van de heerlijke zoete en hartige lekkere hapjes, taarten en gerechten die door de meiden – met wat hulp van ouders en jongerenwerkers – waren gemaakt, was de high tea ook de afsluiting van een leerzaam project. “In het kader van goed burgerschap en de vreedzame wijk, willen we met de kinderen vooral praktisch aan de gang”, vertelt jongerenwerker Stella de Bie. “Een van onze pleinportiers had een vriendje dat in de Boka woonde. Toen hij met zijn ouders ging verhuizen naar een eigen woning, werden we uitgenodigd voor zijn afscheidsfeestje in de Boka. We waren er nog niet eerder geweest. Zo kwamen we op het idee om de banden van de Boka met de wijk te versterken, want ook deze opvanglocatie is onderdeel van IJsselveld-Oost.”
De afgelopen vijf weken werd er door de kinderen hard gewerkt aan de organisatie van de high tea.
“Er moesten uitnodigingen worden gemaakt en verspreid en de taken en de te maken gerechten werden verdeeld. Daarmee moesten de kinderen natuurlijk ook thuis aan de gang.”

Tijdens de high tea lopen acht pleinportiers zich het vuur uit de sloffen voor hun vijftien gasten. Phylicia (9), Tamar (11) en Jowene (9) hebben er plezier in. “Het is wat anders dan zorgen dat de buurt netjes is”, vinden ze. Phylicia heeft met haar oma een mon choutaart met aardbeien gemaakt. “Dat was leuk om te doen.”

De twintig pleinportiers van de wijk IJsselveld Oost – allemaal kinderen van 8 tot 12 jaar – zijn de jonge ogen en oren in de wijk, weten wat er speelt in hun flat, plein en wijk en nemen op een vrolijke en speelse manier de verantwoordelijkheid voor een mooiere, schone en gezellige buurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws gisteren
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20