De twee politieagenten zijn door burgemeester Verhoeve en Jacques en Marja van Zanen in het zonnetje gezet. (Tekst en foto: Margreet Nagtegaal)
De twee politieagenten zijn door burgemeester Verhoeve en Jacques en Marja van Zanen in het zonnetje gezet. (Tekst en foto: Margreet Nagtegaal)

Vrijwillige agenten in het zonnetje voor redding

Algemeen 156 keer gelezen

Oudewater - Twee agenten van de vrijwillige politie wisten eind november door kordaat optreden het leven van Jacques Zanen te redden. Zij kregen van burgemeester Verhoeve en de inmiddels herstelde Zanen een bouquet bloemen overhandigd. “Jullie hebben prachtig werk verricht en het was levensreddend. We willen jullie als gemeente daarvoor bijzonder dankzeggen.”

Wat was er precies gebeurd? Een aantal weken geleden, op de geboortedag van de heer Zanen, waren hij en zijn vrouw Marja op weg naar Amsterdam om daar zijn verjaardag te vieren. Echter in het spoortunneltje in Papekop werd de heer Zanen onwel. Zijn vrouw Marja zag met grote schrik dat haar man naast haar onwel werd en niet langer de auto onder controle had. Door aan het stuur te trekken kon ze voorkomen dat ze niet tegen een boom of in het water terechtkwamen. Op de parkeerplaats naast het spoor stonden net twee agenten van de vrijwillige politie te controleren op snelheid en bellen achter het stuur. Toen ze de slingerende auto aan zagen komen dachten ze dan ook dat er wellicht alcohol in het spel was. Maar toen bleek dat de bestuurder onwel was geworden hebben zij direct alle hulp ingeroepen die nodig was en zijn zelf met reanimeren gestart.

“Alle hulpdiensten waren bijzonder snel ter plaatse en met de AID kon doeltreffend het hart weer op gang gebracht worden.” 

Alle betrokkenen noemen het een wonder dat het zo goed afgelopen is. Agent Van Bekkum en agent Van Achterberg beamen dat iedereen meehielp. Een vrachtwagen die direct de weg blokkeerde en twee dames die net kwamen aanrijden,die zelf op de IC werkten, en de reanimatie overnamen van hen. Zanen noemt hen engelen en ook zijn vrouw beseft maar al te goed dat zonder deze adequate hulp het anders had kunnen aflopen. Tijdens het onderhoud op het stadskantoor was er veel dank voor de twee agenten die terecht hiervoor in het zonnetje werden gezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46